Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

F1 : 23/06 η επανεξεταση της FIA


Η FIA πρόκειται να διευκρινίσει τους κανονισμούς σχετικά με το αυτοκίνητο ασφαλείας στον τελευταίο γύρο μετά από το περιστατικό που συνέβη στον αγώνα του Monaco με τον Michael Schumacher και τον Fernando Alonso. Με την πίστα ελεύθερη και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να εισέρχεται στα pit, η ομάδα της Mercedes GP πίστευε ότι οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν κανονικά.
Τελικά οι αγωνοδίκες τιμώρησαν το Schumacher βάσει του άρθρου 40.13 των αγωνιστικών κανονισμών, το οποίο αναφέρει ότι:
"Αν ο αγώνας τελειώνει ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας μπαίνει στα pit στον τελευταίο γύρο, τα μονοθέσια θα τερματίσουν με την σειρά που υπάρχει πίσω από αυτό χωρίς προσπεράσματα.
Η Mercedes στην αρχή σχεδίαζε να ασκήσει έφεση αλλά τελικά την αναίρεσε μετά από την απόφαση της FIA να εξετάσει ξανά αυτόν το κανονισμό.
Η επίσημη ανακοίνωση της FIA ήταν η εξής:
« Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρου στον αγώνα του Monaco, έδειξαν μια έλλειψη σαφήνειας στην εφαρμογή του κανονισμού που απαγορεύει το προσπέρασμα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι ρυθμίσεις των κανονισμών είναι απαραίτητες για τον τελευταίο γύρο όταν στην πίστα υπάρχει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτές οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοιο πρόβλημα με αυτό που συνέβη στο Monaco.
Η επιτροπή της Formula 1 θα υποβάλει μια τροποποίηση στους αθλητικούς κανονισμούς για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα.
Αυτές οι τροποποιήσεις θα εξεταστούν από το παγκόσμιο αθλητικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση στην Γενεύη στις 23 Ιουνίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: