Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το άπιαστο όνειρο των 1,5 εκατ. ευρώ! (vid)

Μόνο 29 άνθρωποι τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουν το προνόμιο να οδηγήσουν το θαύμα της μηχανικής, στο οποίο οι άνθρωποι της Ferrari έδωσαν το όνομα 599XX. Το καμάρι στης scuderia κοστίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ και όσο εντυπωσιακό ή απλησίαστο κι αν ακούγεται το νούμερο, δεν είναι η τιμή που σε αφήνει άφωνο. Ήδη οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτό το αυτοκίνητο, «διαστημόπλοιο της NASA», που απλά είναι βαμμένο κόκκινο.


Η Ferrari 599ΧΧ συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία από ένα μέλλον που ίσως δεν θα δούμε ποτέ σε πιο συμβατικά αυτοκίνητα. Ο κτηνώδης κινητήρας των 5.999 κ.ε, αποδίδει 720 ίππους που δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κάπως έτσι αυτό το αμάξι κάνει το περίφημο Ferrari Test Track σε χρόνο κατά 10’’ μικρότερο από την Enzo!

Το να πιάσεις τα 100χλμ πίσω από το τιμόνι μιας 599XX γίνεται πιο γρήγορα από το να σκεφτείς, καθώς μόλις 2,9 δευτερόλεπτα είναι αρκετά…

Το φανταστικό αυτό αμάξι φυσικά συγκεντρώνει, όχι την τελευταία, αλλά την επόμενη λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ελέγχου των λειτουργιών του. Κάποιοι λένε ότι αρκεί να πλησιάσεις σε μια γωνία και η «σακαράκα» είναι ικανή να στρίψει μόνη της. Μια πληροφορία που δύσκολα θα μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάποιος από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: