Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

AVG Anti-Virus Free 2011: δωρεάν & αποτελεσματική προστασία

Η ειδική ασφαλείας AVG κυκλοφόρησε τη νεότερη έκδοση του δωρεάν antivirus με την ονομασία AVG Anti-Virus Free 2011. Μια έκδοση που έχει βελτιωθεί σε αρκετά σημεία σε σχέση με τους προκατόχους της. Για παράδειγμα η εγκατάσταση γίνεται σαφώς ταχύτερα, ενώ τα πλαίσια διαλόγου που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του setup περιορίστηκαν στα 5 από τα 13 της έκδοσης 9. Σύμφωνα με την AVG, το Anti-Virus Free 2011 είναι έως και τρεις φορές ταχύτερο από τους προκατόχους του.
Αλλά και το περιβάλλον εργασίας "φρεσκαρίστηκε" αποκτώντας μια νέα οπτική: ένα κουμπί fix εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε πιθανό κίνδυνο. Ένα κλικ σε αυτό αντιμετωπίζει αυτόματα τα προβλήματα και το κουμπί εξαφανίζεται.

Μια μίνι εφαρμογή για τα Windows 7 και τα Vista φέρνει τις σημαντικότερες λειτουργίες στο desktop. Από default το κυρίως μενού περιέχει ένα διαφημιστικό banner - το οποίο μπορείτε, ωστόσο, να απενεργοποιήσετε με ένα κλικ στην αριστερή άκρη του παράθυρου εκτέλεσης.

Για την AVG η πρόληψη αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Με το "Smart Scanning" εξετάζονται σημαντικά αρχεία μέσω της βάσης δεδομένων της AVG. Αν ένα από αυτά αλλάξει, τότε ο scanner δρα ξανά. Το Smart Scanning ενεργεί, επίσης, όταν μια διαδικασία καταναλώνει πολλούς πόρους του συστήματος.

Αν, για παράδειγμα, ο επεξεργαστής δουλεύει στο φουλ κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, τότε το AVG Anti-Virus Free 2011 ρίχνει ταχύτητα, καταναλώνοντας λιγότερους πόρους συστήματος. Αν ο φόρτος του επεξεργαστή επανέλθει στο κανονικά επίπεδα, τότε το scanning συνεχίζεται σε πλήρη ταχύτητα. Τις σχετικές ρυθμίσεις γι' αυτό μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας.

Στο πακέτο περιέχεται ως ξεχωριστή εφαρμογή και ο AVG LinkScanner. Όταν κάνετε κλικ σε links μέσα από το Facebook ή σε e-mails, τότε εξετάζονται αυτά για το πόσο ασφαλή είναι. Ανάλογα με το αποτέλεσμα ο AVG LinkScanner σημειώνει τα links ως πράσινα ή κόκκινα. Ο νεοεισαχθείς PC Analyzer εξετάζει τη registry και το σκληρό δίσκο για λάθη - η αντιμετώπιση τους, ωστόσο, στη δωρεάν έκδοση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: