Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Sony: σκληρή στάση κατά των hackers

H Sony είναι αποφασισμένη να κρατήσει μια σκληρή στάση απέναντι σε αυτούς που ανάπτυξαν αλλά και διακινούν προγράμματα που «απελευθερώνουν» (Jailbreak) το PS3, όπως είναι τα PSFreedom και PSGroove.


Η εταιρεία ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον όχι μόνο ανάπτυξαν αυτά τα προγράμματα αλλά και όσων τα διακινούν. Ο Mathieu Hervais, ένας από τους 20 hackers που ανάπτυξαν το PSGroove, κατονομάζεται ανάμεσα σε αυτούς.

Ο Hervais είχε παραδεχθεί, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC, ότι ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη του PSGroove.Η Sony αναζητά δημοσιεύματα σε blogs και forums, ώστε να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων. Και θα ζητήσει από το δικαστήριο οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet αλλά και domain hosters να αποκαλύψουν τα ονόματα των σχετιζόμενων ατόμων. Στα μέτρα που θα πάρει η Sony είναι να ζητήσει και το κλείσιμο πολυάριθμων sites.

Εδώ μπορείτε να ρίξετε μια ματιά για τα έγγραφα που η Sony σκοπεύει να καταθέσει στο δικαστήριο. Αυτά περιέχουν μεγάλο όγκο πληροφορίας για χρήστες του Internet αλλά και sites που δίνουν πληροφορίες για το Jailbreak (ή/και το διακινούν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: