Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

F1 : Φανερή η ανησυχία για τη βροχή

Αρκετοί οδηγοί εκφράζουν ανησυχία για την βροχή που είναι πολύ πιθανόν να πέσει αυτό το 3ήμερο στην διαδρομή που θα διεξαχθεί ο 3ος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία του σπορ.

Τις 2 προηγούμενες χρονιές δεν είδαμε ίχνος νερού, αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά!

“Φυσικά και ανησυχούμε! Θα είναι ενδιαφέρον αν τελικά δούμε βροχή, αλλά δεν θα ήθελα να γίνει, γιατί θα είναι δύσκολο.”, δήλωσε ο Nico Rosberg.

Ο πιο έμπειρος πιλότος στην ιστορία της Formula 1, Rubens Barrichello είπε: “Το οδόστρωμα γλιστράει πολύ εδώ, αλλά οι άνθρωποι της πίστας έχουν κάνει μερικές αλλαγές και πλέον ο δρόμος δεν είναι τόσο ανώμαλος όσο ήταν πριν. Δεν έχουμε καμιά εμπειρία από αγωνιστική οδήγηση την νύχτα με βροχή και πρέπει να κατανοήσουμε την λειτουργία των ελαστικών. Θα είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι τόσο το σπρέι από τα μονοθέσια που είναι μπροστά από εσένα, όσο το νερό που μένει πάνω στην ζελατίνα του κράνους. Δεν έχω ξαναοδηγήσει νύχτα με βροχή. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό. Απλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει…”

Ο Sebastian Vettel δήλωσε με τη σειρά του: “Θα είναι μια νέα εμπειρία για μας. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον, αν τελικά συμβεί.”

Επίσης πρόβλημα θα είναι και οι αντανακλάσεις που θα κάνουν οι ακτίνες φωτός πάνω στο νερό με αποτέλεσμα να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ορατότητα των οδηγών.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη έπεσε πολύ νερό στη πίστα. “Την Τετάρτη έπεσε τόσο πολύ βροχή, που ακόμα και τα ελαστικά δε θα μπορούσαν να τα βάλουν μαζί της!”, δήλωσε ο 3 φορές πρωταθλητής Sir Jackie Stewart. Συμπληρώνοντας: “Την ημέρα η βροχή δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όμως εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Εδώ υπάρχει μόνο το φως από τους προβολείς της πίστας. Όλα τα άλλα είναι σκοτεινά. Έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για την περιφερειακή όραση των οδηγών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: