Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πωλητήριο σε ομάδες της F1

Σύμφωνα με φήμες στα πάντοκ της Σιγκαπούρης, η Toro Rosso και η Sauber είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουν στο ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 υπό νέα ιδιοκτησία. Η εφημερίδα Basler Zeitung υποστηρίζει ότι η νέα θητεία του Νικ Χάιντφελντ στη Sauber θα μπορούσε να είναι βραχύβια, επειδή ο μεξικανός οδηγός των GP2, Σέρτζιο Πέρες, έχει καλές πιθανότητες να γίνει ο έτερος πιλότος της ομάδας για το 2011, μαζί με τον Καμούι Κομπαγιάσι.


Εδώ και αρκετό καιρό έχουν κυκλοφορήσει φήμες που συνδέουν την ελβετική ομάδα με τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ, ο οποίος είναι χορηγός του Πέρες, μέσω της εταιρείας του, Telmex.

Η Sauber έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον νεαρό Μεξικανό, Εστέμπαν Γκουτιέρες, ως αναπληρωματικό οδηγό της για το 2011.

Εν τω μεταξύ, η ελβετική εφημερίδα Le Matin αναφέρει ότι ο Ντίτριχ Μάτεσιτζ θέλει να πουλήσει τη δεύτερη ομάδα της Red Bull στη Φόρμουλα 1, την Toro Rosso.

Η αναφορά λέει ότι ο Αυστριακός δισεκατομμυριούχος μπορεί να πετύχει ένα καλό κέρδος από τη συμφωνία, γιατί μετά την αγορά της Minardi (πρόδρομος της Toro Rosso) για 30 εκατομμύρια ευρώ το 2006, η ομάδα με βάση τη Faenza αξίζει πλέον τρεις φορές περισσότερο.

Πιθανός αγοραστής της ομάδας φαίνεται είναι η συμμαχία Βιλνέβ/Durango.

Δεν υπάρχουν σχόλια: