Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

CIA : Το φοβερό απόρρητο προγραμμα ΜΚΝΑΟΜΙ

Προγραμμα MKNAOMI ήταν η κωδική ονομασία για ένα ερευνητικο απόρρητο προγράμμα της CIA που διήρκεσε από το 1950 εως την δεκαετία του 1970. Δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το προγραμμα αλλα σε γενικές γραμμές ηταν ενα πρόγραμμα που ειχε επικεντρωθεί σε βιολογικά οπλα, και την παραγωγή βιολογικών και χημικών υλικών που θα μπορούσαν είτε να θέσουν σε ανικανότητα ή σκοτώσουν καποιον Ανθρωπο ή καποιον Εχθρο.Επίσης το Προγραμμα αυτό επικεντρώθηκε στην εξέυρεση τρόπων ελέγχου του Ανθρώπινου Μυαλού και της Ανθρώπινης Θέλησης μέσω Βιολογικών ή Χημικών Φαρμάκων.

Η ΑΡΧΗ

Κατά τα πρώτα είκοσι χρόνια της δημιουργίας της, η CIA ασχολήθηκε με διάφορα σχέδια που αποσκοπούσαν στην αύξηση της ικανότητας των ΗΠΑ σε βιολογικό και χημικο πόλεμο.Ενα απο αυτά τα προγραμματα ηταν και το MKNAOMI

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ LSD και οι φήμες για το AIDS

H CIA κατω απο την Ομπρελα αυτού του Προγράμματος κατασκέυασε Βιολογικά και χημικά οπλα οπως όπλα που λειτουργούσαν με ειδικα βελάκια επικαλυμμένα με βιολογικούς παράγοντες.Επίσης κατασκευασε και διάφορα δηλητηριώδη χάπια. Τα οπλα αυτά θα χρησίμευαν για την εξουδετέρωση σκυλιων σε φρουρές,καθώς και Ανθρώπων σε "ειδικές" επιχειρίσεις.

LSD

To Γνωστό Ναρκωτικό LSD είναι εφεύρεση της CIA στα πλαίσια του προγραμματος ΜΚΝΑΟΜΙ που απόβλεπε στη διευκόλυνση των ανακρίσεων. Με αυτό και με άλλα παραισθησιογόνα πειραματίζονταν στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 πάνω σε ανύποπτους πολίτες.

ΤΟ AIDS

Φημολογείται, ότι «και ο ιός του AIDS παρήχθη στα εργαστήρια βρόμικου πολέμου των ΗΠΑ αν και οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι οι φήμες αυτές διαδόθηκαν από την KGB και τη ανατολικογερμανική STAZI.

H AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το 1967 το προγραμμα αυτό της CIA αποκαλύφθηκε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή των ΗΠΑ και κλήθηκε να δώσει αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον τρεις μυστικές επιχειρίσεις οπου η CIA ψέκαζε τις αγροτικές καλλιέργειες με χημικά για να δεί την επιδρασή τους Στον Ανθρωπο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στις 25 Νοέμβρη 1969, ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον διέταξε να καταργηθεί κάθε στρατιωτική πράξη με βιολογικά όπλα και το προγραμμα MKNAOMI διαλύθηκε. Στις 14 Φεβρουαρίου 1970, δόθηκε η εντολή να θέσει εκτός νόμου όλα τα αποθέματα των βιολογικών και χημικων όπλων που υπήρχαν και κατασκευάστηκαν με το προγραμμα ΜΚΝΑΟΜΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: