Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ανυποχώρητος ο Μόσλεϊ

Χτες συναντήθηκαν ο πρόεδρος της FIA (Μαξ Μόσλει) με τους εκπροσώπους της FOTA αλλά χωρίς να βγει κάποιο αποτέλεσμα καθώς ο Μόσλει δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει πίσω όσον αφορά το μπάτζετ καπ.
" Ήταν μια φιλική συνάντηση, αλλά τελικά αυτό που βγήκε ήταν ότι οι ομάδες συσκέπτονται για να δουν αν μπορούν να βρουν κάποια καλύτερη ιδέα από το μπάτζετ καπ. Εμείς τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία λήξης της υποβολής γιατί έχει δημοσιευτεί και δεν μπορούμε να φέρουμε σε μειονεκτική θέση τις πιθανές νέες ομάδες. "

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι η Ferrari έχει προσφύγει σε γαλλικό δικαστήριο προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί το 2010.

Να τονίσουμε ακόμα ότι η βρετανική Lola Group αποφάσισε να επιστρέψει στην F1 μετά την απόφαση της FIA για το εθελοντικό μπάτζετ καπ.
Η ανακοίνωση της ομάδας :
"Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με το να μπει όριο στο κόστος και η μέριμνα να υπάρξουν τροποποιήσεις στους τεχνικούς κανονισμούς για να διευκολυνθεί η είσοδος νέων ομάδων στην F1, θα πρέπει να εναγκαλιστεί.
Οι κινήσεις αυτές δεν είναι μονάχα ενδεδειγμένες, δεδομένης της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία, αλλά επίσης λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη οι νέες ομάδες να είναι σε θέση να διαγωνίζονται αξιοπρεπώς κατά των καθιερωμένων εδώ και χρόνια συμμετεχόντων. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: