Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Παρουσίαση Scuderia Toro Rosso



Αυτοκίνητο:Toro Rosso STR4
Κινητήρας:Ferrari Type 056
Ελαστικά:Bridgestone
Οδηγοί: 11. Σεμπαστιάν Μπουρντέ

12. Σεμπαστιάν Μπουεμί
Βάση:Φαέντσα, Ιταλία
Επίσημο site:www.scuderiatororosso.com/
Επικεφαλής:Φραντς Τοστ
Τεχνικός Διευθυντής:Τζιόρτζιο Ασκανέλι
Δοκιμαστές:Μπράντον Χάρτλεϊ
Συμμετοχές σε GP:58
Νίκες:1
Pole positions:1
Ταχύτεροι γύροι:-
Πρώτη Νίκη στην F1:GP Ιταλίας 2008
Τίτλοι οδηγών:-
Τίτλοι κατασκευαστών:-

Η πορεία της Scuderia Toro Tosso στην F1

2008
Υστερα από ένα άσχημο ξεκίνημα, κάνει αλματώδη πρόοδο στη συνέχεια, με αποκορύφωμα την πρώτη pole position και την πρώτη νίκη που της χαρίζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο ιταλικό GP. Είναι σταθερά μέσα στους βαθμούς προς το τέλος της σεζόν και τελικά τερματίζει στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, μία μπροστά από την αδελφή ομάδα Red Bull Racing.
2007
Κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα στην σεζόν, με 13 εγκαταλείψεις στα πρώτα 10 GP. Τον Ιούλιο, ο Σκοτ Σπιντ χάνει τη θέση του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και η ομάδα παίρνει τα πάνω της, καθώς στην Κίνα πετυχαίνει την καλύτερή της επίδοση μέχρι τότε, με τους Φέτελ και Λιούτσι να μαζεύουν συνολικά οκτώ βαθμούς.
2006
Θετική είναι η πρώτη χρονιά της "μικρής Red Bull", η οποία προέκυψε μετά την εξαγορά της Minardi από την αυστριακή εταιρία στο τέλος του 2005. Ανταγωνίζεται στα ίσα τα μονοθέσια της Red Bull Racing, ενώ ο Βιταντόνιο Λιούτσι παίρνει τον πρώτο της βαθμό στην Ιντιανάπολις. Ο παλιός οδηγός αγώνων, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, αγοράζει μέρος των μετοχών και αναλαμβάνει την διοίκηση της ομάδας.



πηγη : www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: