Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Και η Renault κατά του μπάτζετ καπ !



Μετά την ανακοίνωση της Ferrari για αποχώρηση αν δεν αλλάξει το σχέδιο της FIA για το μπάτζετ καπ σειρά πέρνει τώρα και η Renault.

"Υπάρχει απογοήτευση για το ότι οι εποικοδομητικές προτάσεις της FOTA, που περιλαμβάνουν σημαντικά μέτρα μείωσης του κόστους προς υιοθέτηση με προοδευτικό τρόπο μεταξύ του 2009 και του 2012, έχουν αγνοηθεί εντελώς χωρίς να υπάρχει καμιάς μορφής διαβούλευσης από την FΙΑ με τις ομάδες
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η FOTA έχει θέσει τους ίδιους, αν όχι χαμηλότερους, οικονομικούς στόχους από την FIA, αλλά η Renault πιστεύει ακράδαντα ότι αυτοί θα πρέπει να εισαχθούν μέσω ενός διαφορετικού τρόπου, που να βρίσκει σύμφωνες όλες τις πλευρές.
Η απόφαση της FIA να εισάγει δύο σύνολα τεχνικών κανονισμών για τη σεζόν 2010 στην F1, έχει εξωθήσει το Renault Group να επανεξετάσει την συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα.
Η Renault πιστεύει ακόμα ότι είναι ύψιστης σημασίας η διακυβέρνηση του αθλήματος να είναι εναρμονισμένη με ένα πνεύμα διαβούλευσης μεταξύ όλων των πλευρών (FIA, FOM, FOTA), προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ του κόστους και των εσόδων.
Επίσης, πάγια άποψη της Renault είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να τηρούν τους ίδιους κανονισμούς και να λειτουργούν κάτω από αυτούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια: