Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Μετα την Ferrari και οι Toyota και Red Bull αντιδρουν στο μπατζετ καπ.

Ο πρόεδρος της Toyota Τζον Χάουετ δήλωσε πως αν η FIA επιμείνει στην εισαγωγή ενός εθελοντικού μπάτζετ καπ το 2010 τότε η ομάδα του ίσως και να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

" Από την άποψη της Toyota, υπάρχουν μια σειρά από ανησυχίες που χρειάζονται αποσαφήνιση πριν δεσμευτούμε στο μέλλον. Θέλουμε να είμαστε εκεί, αλλά θα έλεγα ότι είναι πολύ πιθανό να μην μπούμε, εκτός κι αν κάτι αλλάξει σημαντικά "

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς αποσαφηνίζοντας ότι αν η FIA δεν αλλάξει τους κανονισμούς για το μπάτζετ καπ δεν θα δηλώσει συμμετοχή στην επόμενη σεζόν.

" Αν οι προτεινόμενοι κανονισμοί για το 2010 παραμείνουν ως έχουν, δεν θα εισέλθουμε στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Και υποθέτω ότι το ίδιο θα κάνουν και οι εργοστασιακές ομάδες. Άρα πιθανόν μόνο δύο, ίσως τρεις από τις υπάρχουσες ομάδες να μείνουν στο πρωτάθλημα. Οι όροι για το 2010 αυτή τη στιγμή καθιστούν αδύνατο για μας να δηλώσουμε συμμετοχή. Αλλά ελπίζω να υπάρξει μια συνάντηση και το ζήτημα να τακτοποιηθεί πριν από την λήξη της προθεσμίας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: