Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

F1 : 1η μέρα δοκιμών Βαρκελώνη

Το 3ο τεστ της χρονιάς ξεκίνησε σήμερα στην Βαρκελώνη, με τον Sebastian Vettel να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο. Χθες είχε πέσει πολύ νερό στην ισπανική πόλη και έτσι το πρωί η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη. Σιγά-σιγά άρχισε να στεγνώνει και πολύ από τους ταχύτερους χρόνους σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο. Ο Vettel δεν ήταν ευχαριστημένος με το γεγονός ότι έκανε μόλις 37 γύρους.

Πίσω από τον πρωταθλητή βρέθηκε ο Fernando Alonso με την F150th Italia. Ο Ισπανός έγραψε και πάλι πολλούς γύρους, αλλά αυτή τη φορά όχι τους περισσότερους. Ο “El Nano” ήταν πρώτος για μεγάλο μέρος της ημέρας, αλλά στο τέλος με έναν πολύ καλό γύρο o Vettel τον άφησε 1,1 δευτερόλεπτο πίσω του.

Οι εκπλήξεις (όσο μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτές στις δοκιμές) δεν έλειψαν και πάλι, αφού στην 3η και 4η θέση βρέθηκαν 2 οδηγοί που μάλλον δεν θα δούμε σε αυτές τις θέσεις μέσα στη σεζόν. Στην 3η θέση ο Jamie Algersuari με την Toro Rosso STR6, που συνεχίζει να έχει καλή απόδοση, ενώ μόλις 3 (!) χιλιοστά πίσω του βρέθηκε ο Kamui Kobayashi με την Sauber C30.

Ο Jenson Button συνέχισε την δουλειά πάνω στην McLaren MP4-26. Ο Βρετανός είχε την ευκαιρία να γράψει περισσότερους γύρους σε σχέση με το προηγούμενο τεστ. Ο Button ήταν εντυπωσιασμένος όταν η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Στη McLaren δοκίμασαν όπως ήθελαν την κινούμενη πίσω πτέρυγα, και δήλωσαν ότι ήταν μια πολύ σταθερή και ικανοποιητική ημέρα.

Ο Michael Schumacher έκανε και πάλι πολλούς γύρους και κυρίως το απόγευμα εστίασε σε προσομοίωση αγώνα με pit stop. Τους περισσότερους γύρους έγραψε ο Narain Karthikeyan με την περσινή HRT F110, όπως και ο Jerome D’Ambrosio με την Virgin MVR-02 την Στην Lotus Renault είχαν πρόβλημα με την R31, συνεπώς οι Vitaly Petrov και Nick Heidfeld που μοιράστηκαν το βρετανικό μονοθέσιο.

Αναλυτικά οι χρόνοι της 1ης μέρας:

autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: