Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

F1: O Nick Heidfeld αντικαταστάτης του Robert Kubica

Λίγο-πολύ το ξέραμε, αλλά τώρα η Lotus Renault ανακοίνωσε και επίσημο ότι ο Nick Heidfeld θα πάρει τη θέση του τραυματισμένου Robert Kubica, στο cockpit της R31. Ο Γερμανός οδηγός δοκιμάστηκε, γράφοντας μάλιστα τον πρώτο χρόνο της ημέρας, σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει την βρετανική ομάδα.

Ο Heidfeld δήλωσε για την νέα του ομάδα:
Θα ήθελα να επιστρέψω στην Formula 1 υπό διαφορετικές συνθήκες, αλλά είναι περήφανος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από ό,τι έχω δει μέχρι τώρα, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την αφοσίωση των μηχανικών στο Enstone. Απόλαυσα πραγματικά το προηγούμενο τεστ στη Χερέθ και συνεργάστηκα πολύ καλά με τα παιδιά που ήταν στην πίστα. Έχω καλή αίσθηση για το αυτοκίνητο, το οποίο είναι αρκετά καινοτόμο. Έχω πάρα πολλά κίνητρα και δεν μπορώ να περιμένω για την έναρξη της σεζόν.

Ο πρόεδρος της Lotus Renault GP, Eric Boullier δήλωσε:
Η ομάδα έχει περάσει κάποιες δύσκολες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα. Δώσαμε στον Nick μια ευκαιρία στην Χερέθ και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι ταχύς, έμπειρος και πολύ δυνατός τεχνικά με την επιστροφή του κατάλαβε το αυτοκίνητο. Πάντα λέγαμε ότι προτεραιότητά μας είναι να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό και νιώθουμε ότι πήραμε τον ιδανικό άνθρωπο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Nick στην ομάδα και ανυπομονούμε για ένα ισχυρό ξεκίνημα της σεζόν με τον ίδιο και τον Vitaly στο Μπαχρέιν.
Φυσικά ο Heidfeld θα πάρει μέρος στις δοκιμές που ξεκινούν στις 18 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη. Από τις επιλογές που υπήρχαν φαίνεται πως αυτή είναι η πιο σωστή. Μένει να δούμε τις επιδόσεις του στην πίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: