Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Jerez 1η ημέρα: Ιδανικό ξεκίνημα για Massa

Για δεύτερη φορά φέτος οι ομάδες της Formula 1 συναντήθηκαν στην πίστα για τη δεύτερη συμφωνημένη περίοδο δοκιμών εξέλιξης. Στη Jerez έδωσαν το παρών οι 11 από τις 12 ομάδες με μόνο την HRT να απουσιάζει. Στην ισπανική πίστα συνάντησαν καλό καιρό και σχεδόν ιδανικές συνθήκες για να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους και όσοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα αξιοπιστίας συμπλήρωσαν πολλούς και χρήσιμους γύρους.

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Felipe Massa με τη Ferrari F150 - εν μέσω της αναστάτωσης που προκάλεσε η μήνυση της Ford για το όνομα του νέου μονοθεσίου της Scuderia. Στην πίστα όμως καθόλου δεν επηρεάστηκαν από αυτό και ο Massa εκτός από ταχύτερος ήταν και ο πιο δραστήριος της ημέρας, συμπληρώνοντας 101 γύρους. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του σχετικά νωρίς μέσα στην ημέρα αλλά στο υπόλοιπο της περιόδου δεν τον πλησίασε ιδιαίτερα.

Το δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο rookie της Sauber, Sergio Perez, ο οποίος οδήγησε τη C30 και συμπλήρωσε 94 γύρους. Στην 3η θέση του πίνακα των χρόνων ανέβηκε ο Mark Webber με τη Red Bull. Ο Αυστραλός επικεντρώθηκε σε μεγάλα stint και έδειξε ότι η RB7 μπορεί να διατηρήσει καλό ρυθμό στις μεγάλες αποστάσεις. Πίσω από τον Webber βρέθηκε το μελλοντικό αστέρι της Red Bull, ο Daniel Ricciardo. Ο νεαρός Αυστραλός οδήγησε το πρωί το μονοθέσιο της Toro Rosso, προτού το παραδώσει το απόγευμα στον Jaime Alguersuari, και σημείωσε τον 4ο χρόνο.

Ο Lewis Hamilton έβγαλε την ολοκαίνουρια McLaren MP4-26 για την πρώτη της βόλτα και συμπλήρωσε συνολικά 58 γύρους, χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Η βρετανική ομάδα αναμένεται να είναι πολύ πιο δραστήρια τις επόμενες ημέρες. Πολλά προβλήματα νεότητας αντιμετώπισε το νέο μονοθέσιο της Force India και ο Adrian Sutil κατάφερε να βγει μόνο στο τέλος της ημέρας για 28 γύρους, σημειώνοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο. Στην 8η θέση βρέθηκε ο Vitaly Petrov με τη Lotus Renault R31.

Ο Nico Rosberg βρέθηκε στο κόκπιτ της Mercedes GP αλλά οι χρόνοι του δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, με τον Γερμανό να είναι μόλις 9ος. Εκτός από αυτό, όλη την ημέρα στα paddock της Jerez συζητιόταν ότι μέσα στην ομάδα η ατμόσφαιρα γενικά είναι βαριά καθώς η απόδοση του μονοθεσίου είναι κατώτερη του αναμενομένου. Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Jarno Trulli (Team Lotus), Timo Glock (Virgin) και o Pastor Maldonado με τη Williams, ο οποίος έμεινε άπρακτος σχεδόν όλη την ημέρα καθώς η FW33 αντιμετώπιζε προβλήματα με την πίσω πτέρυγα. Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα έκανε μόνο 14 γύρους το απόγευμα.

msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: