Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δοκιμές F1 Jerez 4η ημέρα: Ο Rubens πήρε τ’ όπλο του

Το 4ήμερο δοκιμών των ομάδων της Formula 1 στη Jerez ολοκληρώθηκε με άλλη μία έκπληξη. Ο Rubens Barrichello βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων σημειώνοντας με το νέο μονοθέσιο της Williams, την FW33, τον ταχύτερο γύρο όχι μόνο της σημερινής ημέρας αλλά όλου του 4ημέρου. Ο Barrichello είχε αρκετή δουλειά να κάνει σήμερα καθώς τις προηγούμενες ημέρες διάφορα προβλήματα εμπόδισαν την ομάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της και τα πήγε πολύ καλά, συμπληρώνοντας 103 γύρους. Ο έμπειρος Βραζιλιάνος έκανε και το μεγαλύτερο stint της ημέρας με 25 γύρους.

Ο καιρός σήμερα στη Jerez ήταν λίγο διαφορετικός από τις προηγούμενες ημέρες καθώς από το πρωί είχε συννεφιά και η πρόγνωση έλεγε ότι θα βρέξει το απόγευμα. Πράγματι, η βροχή ήρθε περίπου μισή ώρα προτού λήξει η περίοδος αλλά στην πίστα εκείνη τη στιγμή υπήρχε κόκκινη σημαία και οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να βγουν στη βρεγμένη πίστα για να δοκιμάσουν τα καινούρια ελαστικά για βροχή της Pirelli μόνο για 10 λεπτά.

Στη 2η θέση του πίνακα βρέθηκε ο Kamui Kobayashi, με τη Sauber να εμφανίζεται για άλλη μία φορά γρήγορη σε χειμερινές δοκιμές. Ο Ιάπωνας σημείωσε το χρόνο του σε μια προσπάθεια με λίγα καύσιμα το πρωί και στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ασχολήθηκε με την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων.

Για άλλη μία φορά το μονοθέσιο της Ferrari ήταν εκείνο που έκανε τους περισσότερους γύρους στην ισπανική πίστα. Ο Fernando Alonso ήταν ο 3ος ταχύτερος, μπροστά στους συμπατριώτες του, ωστόσο για άλλη μία φορά φάνηκε ότι το ζητούμενο της Ferrari ήταν η σταθερότητα σε μεγάλες αποστάσεις και ο Ισπανός βγήκε αρκετές φορές στην πίστα για να κάνει περισσότερους από 15 συνεχόμενους γύρους και έκλεισε την ημέρα με τον μετρητή να έχει γράψει 115 περάσματα. Ήταν επίσης ένας από τους 4 οδηγούς που στο τέλος βγήκαν στη βρεγμένη πίστα για να δοκιμάσουν τα ελαστικά. Οι άλλοι τρεις ήταν οι Barrichello, Buemi και Rosberg.

Ο Sebastien Buemi με την Toro Rosso ήταν 4ος ταχύτερος, μπροστά από τον Bruno Senna. Ο Βραζιλιάνος, παρότι γνώριζε ότι δεν έχει πιθανότητες να πάρει τη θέση, είχε μια παραγωγική ημέρα με τη Renault. Αν και κάποια μηχανικά προβλήματα τον περιόρισαν στους 68 γύρους κατάφερε να σημειώσει τον 5ο χρόνο. Ο Heikki Kovalainen ήταν 6ος ταχύτερος αν και ούτε από αυτόν έλειψαν τα μηχανικά προβλήματα με το μονοθέσιο της Lotus.

Ο Nico Rosberg με τη Mercedes δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σήμερα. Μια βλάβη το πρωί που ακινητοποίησε την W02 μέσα στην πίστα τον κράτησε καθηλωμένο στο γκαράζ της ομάδας για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με τους μηχανικούς της Mercedes να αλλάζουν προληπτικά τον κινητήρα στο μονοθέσιό του. Παρόλα αυτά ήταν ταχύτερος από τον Sebastian Vettel, ο οποίος για άλλη μία φορά δεν προσπάθησε να δείξει την ταχύτητα της RB7. Όλη την ημέρα το μονοθέσιο της Red Bull έδειχνε να είναι φορτωμένο με πολλά καύσιμα και ο Πρωταθλητής έβγαινε στην πίστα για να κάνει αρκετούς συνεχόμενους γύρους.

Ούτε η McLaren προσπάθησε να τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω της και ο Jenson Button με την ΜΡ4-26 σημείωσε μόλις τον 9ο χρόνο, ωστόσο η ημέρα ήταν πιο παραγωγική από τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο της ομάδας κάλυψε μεγαλύτερες αποστάσεις και ο Button συμπλήρωσε συνολικά 70 γύρους. Την κατάταξη έκλεισαν ο Jerome D’ Ambrosio, o οποίος επίσης έμεινε καθηλωμένος στο γκαράζ της Virgin για πολλές ώρες και ο Paul di Resta, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά με το μονοθέσιο της Force India συμπληρώνοντας 99 γύρους.

Οι ομάδες της Formula 1 θα ξανασυναντηθούν στη Βαρκελώνη για άλλο ένα 4ήμερο δοκιμών από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: