Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αφαίρεση Τατουάζ

«Στο σώμα μου έχω ήδη δύο τατουάζ και θέλω να αφαιρέσω εκείνο που έχω συνέχεια στο οπτικό μου πεδίο, έναν πάνθηρα στο πόδι μου. Το σχέδιο αυτό έγινε για προσωπικούς λόγους όταν ήμουν μικρότερη και εκείνη την περίοδο της ζωής μου μπορώ να πω ότι με εντυπωσίαζε πολύ. Πλέον με κούρασε και στο σημείο αυτό θέλω να δω το δέρμα μου όπως παλιά».

Η κ. Βάλια Κανδηλιώτη είναι ιδιωτική υπάλληλος και στα 18 της χρόνια πήρε την απόφαση να κοσμήσει την πλάτη της με μία πεταλούδα ενώ κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ολοκλήρωσε την αγάπη της για τα τατουάζ αποτυπώνοντας έναν μαύρο πάνθηρα στον πόδι.

Τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση του τελευταίου της τατουάζ, αποφάσισε ότι θέλει να κρατήσει μόνο το ένα και συγκεκριμένα εκείνο με το οποίο δεν έρχεται καθημερινά σε οπτική επαφή:
«Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι δύο τατουάζ στο .........

σώμα μου είναι υπερβολή. Το σχέδιο στην πλάτη δεν με ενοχλεί και σκέφτομαι να το κρατήσω». Ο πόνος που μπορεί να προκληθεί κατά την αφαίρεση ενός τατουάζ δεν φοβίζει τόσο την 26χρονη Βάλια, όσο το κόστος και το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Έχω ενημερωθεί για διάφορες μεθόδους αλλά στη δική μου περίπτωση ταιριάζει το λέιζερ», αναφέρει και συμπληρώνει: «Στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να αφαιρέσω μεγάλο μέρος του τατουάζ με μέθοδο που υποσχόταν ότι θα διέλυε το χρώμα του τατουάζ και σιγά σιγά θα το εξαφάνιζε. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε μία γκρι μουτζούρα».

«Τα δύο τελευταία χρόνια η ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Κυρίως επαγγελματικοί λόγοι οδηγούν τους πελάτες μου σε μία τέτοια απόφαση κι αυτό γιατί συνειδητοποιούν ότι δεν προσλαμβάνονται λόγω αυτών. Εξίσου συνηθισμένη, όμως, είναι η επιθυμία πολλών να αφαιρέσουν το όνομα ενός πρώην συντρόφου», λέει στα «ΝΕΑ» η αισθητικός Λίζα Ο΄ Κόνελ. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να αποτυπώσουν το όνομα του φίλου ή της φίλης τους και έρχονται αργότερα να το καλύψουν, ζωγραφίζοντας κάτι μεγαλύτερο πάνω από αυτό». Ο κ. Τάκης Καπεολδάσης, ιδιοκτήτης του Lisard Τattoo Studio επισημαίνει πως οι περισσότεροι πελάτες του λόγω της δουλειάς τους, δεν κάνουν τατουάζ σε εμφανή σημεία.

«Τα παλμικά λέιζερ είναι η ασφαλέστερη μέθοδος»

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ μεθόδους για την αφαίρεση τατουάζ είναι, σύμφωνα με την κ. Λία Παπαδαβίδ, δερματολόγο και λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα παλμικά λέιζερ. «Με τα σύγχρονα παλμικά λέιζερ η αφαίρεση των τατουάζ είναι ασφαλής για το δέρμα» αναφέρει και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί πόνο, «αλλά μια μικρή αίσθηση τσιμπήματος».

«Η διάρκεια της αφαίρεσης με λέιζερ εξαρτάται από το χρώμα και το μέγεθος του τατουάζ. Ένα σχέδιο με κίτρινο ή κόκκινο χρώμα χρειάζεται τέσσερις με οκτώ εβδομάδες μέχρι την επόμενη θεραπεία» επισημαίνει η δερματολόγος και υπογραμμίζει ότι τις περισσότερες φορές το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του μορφή. «Σπάνια μπορεί να υπάρξει κάποια ουλή. Μόνο εάν ο ασθενής δεν ακολουθήσει τη θεραπευτική διαδικασία που του υποδεικνύει ο γιατρός μπορεί να υπάρξει σημάδι».

Μύθος είναι κατά την κ. Παπαδαβίδ η άποψη ότι το λέιζερ αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος ενός τατουάζ και στη συνέχεια η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να εξαφανιστεί το υπόλοιπο. «Ή θα ακολουθήσει κάποιος τη μέθοδο των λέιζερ ή τη μέθοδο της πλαστικής. Πιο ασφαλής απ΄ όλες είναι τα λέιζερ γιατί δεν βλάπτουν το δέρμα, δεν πονάνε, έχουν σταδιακή βελτίωση και δεν αφήνουν σημάδια» σημειώνει.

«Κάποιες φορές, και ειδικότερα όταν υπάρχουν πολλά χρώματα στο τατουάζ, ίσως χρειαστεί συνδυασμός λέιζερ» επισημαίνει η κ. Παπαδαβίδ».


«Εισαγόμενη» μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ από την Αμερική εφαρμόζει η ιδιοκτήτρια studio αισθητικής, κ. Κόνελ.

Ονομάζεται cream & skin.

Σύμφωνα με την αισθητικό, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού γίνει τοπική αναισθησία στο σημείο του τατουάζ, δημιουργείται ένα καινούργιο στο χρώμα του δέρματος, το οποίο δεσμεύει το ήδη υπάρχον μελάνι και το “τραβά” στην επιφάνεια. «Πάνω στην περιοχή γίνεται ένα νέο τατουάζ με την κρέμα αφαίρεσης μελάνης» αναφέρει η κ. Κόνελ και επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα τατουάζ τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την ολική αφαίρεσή του.
freefotos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: