Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα εξομοίωση στους κινητήρες

Υστερα από τα παράπονα αρκετών ομάδων ότι η Mercedes-Benz έχει αποκτήσει πλεονέκτημα στην απόδοση του κινητήρα της, η FIA αποφάσισε να επιτρέψει την εκ νέου εξομοίωση των μοτέρ στο τέλος της σεζόν.





Κάτι ανάλογο είχε γίνει πέρυσι με την Renault, στην οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε δώσει ειδική άδεια να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στον κινητήρα της, ώστε να τον φέρει στο ίδιο επίπεδο απόδοσης με τον ανταγωνισμό.

Ομως αυτή τη φορά θα συμβεί το ανάποδο. Δηλαδή εφόσον εξακριβωθεί η ανωτερότητα κάποιου κινητήρα έναντι των υπολοίπων, τότε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής θα υποχρεωθεί να τον υποβαθμίσει.

Η σχετική ανακοίνωση της FIA αναφέρει: "Επειτα από υπόνοιες ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των κινητήρων που χρησιμοποιούνται στην F1, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, και εφόσον οι ομάδες επιθυμούν να εξαλείψουν αυτή την διαφοροποίηση στην απόδοση, τότε μπορούν να το κάνουν με το να μειώσουν την απόδοση των πιο ισχυρών κινητήρων. Ωστόσο δεν θα επιτραπεί καμία αναβάθμιση σε κινητήρα".

Η σχετική συζήτηση άνοιξε μετά το πρόσφατο ιταλικό GP στην πολύ γρήγορη Μόντσα, όπου κυριάρχησαν τα μονοθέσια της Mercedes.

Υπενθυμίζεται ότι από την σεζόν 2007 ισχύει το πλήρες πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων στην F1.



www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: