Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακαλούνται επικίνδυνες πτυσσόμενες καρέκλες !!


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι, μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX, οι αρμόδιες Αρχές της Ολλανδίας έκριναν ως μη ασφαλείς πτυσσόμενες καρέκλες μάρκας M?c-Geiz, με κωδικό YK 1970420 και barcode 8711295591808.
Τα προϊόντα αυτά είναι τύπου «σκαμπό» με μεταλλικό σκελετό και τριγωνικό κάθισμα σε τέσσερα χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί) και σύμφωνα με την έκθεση δοκιμών φέρουν μηχανισμό κλεισίματος, στον οποίο ενδέχεται να παγιδευτούν τα δάχτυλα του χρήστη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Το προϊόν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα το 2008 από την εταιρεία PROFI - Τεχνικό Σούπερ Μάρκετ Ε.Π.Ε.,

σε ποσότητα 48 τεμαχίων και έχει διατεθεί στην αγορά από τα καταστήματα της εταιρείας στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα.
Η εισαγωγική εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προχωρά σε άμεση ανάκληση του προϊόντος από τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, στους οποίους συστήνεται να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στα καταστήματα της εταιρείας, όπου και θα τους δοθεί αντίστοιχο πιστωτικό υπόλοιπο για την αγορά άλλου προϊόντος.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία PROFI - Τεχνικό Σούπερ Μάρκετ Ε.Π.Ε. στο τηλέφωνο 26610 35718 (κ. Βλάχος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: