Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα στη Ferrari για το υπόλοιπο της σεζον !


Ο 36χρονος ιταλός θα πάρει τη θέση του συμπατριώτη του, Λούκα Μπαντοέρ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Φελίπε Μάσα στους δύο προηγούμενους αγώνες, αρχής γενομένης από το GP Ιταλίας που θα γίνει στην Μόντσα την επόμενη εβδομάδα.

Αφού τρέξει στους πέντε εναπομείναντες αγώνες του 2009 στο πλευρό του Κίμι Ράικονεν, στη συνέχεια θα αναλάβει ρόλο δοκιμαστή στην Scuderia για το 2010.

"Είμαι στον έβδομο ουρανό", δήλωσε ο πανευτυχής Φίζικο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari.

"Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα όνειρο ζωής για μένα γίνεται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ferrari και τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετζέμολο".

Λίγο νωρίτερα η Force India είχε γνωστοποιήσει την λύση της συνεργασίας της με τον οδηγό, ο οποίος στο Σπα τής χάρισε την πρώτη pole position και το πρώτο βάθρο της ιστορίας της.

"Την περασμένη εβδομάδα μου συνέβησαν κάποια εκπληκτικά πράγματα, ενώ τώρα με κάλεσε η Scuderia να τρέξω για εκείνη στους πέντε τελευταίους αγώνες της σεζόν", πρόσθεσε ο Φιζικέλα.

"Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ξεπληρώσω στην Scuderia για αυτή την σπουδαία ευκαιρία που μου έδωσε. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα δώσω τα πάντα για να πάρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".

Ο επικεφαλής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε από την πλευρά του: "Επιλέξαμε τον Τζιανκάρλο, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην συγκομιδή βαθμών της ομάδας στο φινάλε αυτής της γεμάτης ανατροπές χρονιάς.

"Επιπλέον λάβαμε υπόψη τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει εντός της ομάδας στο κοντινό μέλλον, με βάση την φετινή μας εμπειρία. Θα είναι δοκιμαστής μας για το 2010.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βιτζάι Μάλια και την Force India που έδωσαν στον Τζιανκάρλο την δυνατότητα να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του σε μια τόσο χαρούμενη στιγμή για την ομάδα, επιτρέποντάς του να πραγματοποιήσει το όνειρό του ως οδηγός".


www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: