Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Εκνευρισμένος ο Αλόνσο

Αν και αποδέχτηκε την ποινή διέλευσης από τα pits που του επέβαλλαν οι αγωνοδίκες του GP Μ. Βρετανίας, ο Φερνάντο Αλόνσο κάθε άλλο παρά ψύχραιμα πήρε το αποτέλεσμα της κούρσας.

Ο ισπανός ήταν εμφανώς εκνευρισμένος με τη δυσμενή εξέλιξη που είχε ο αγώνας για εκείνον, σε τέτοιο σημείο που ζήτησε από την ομάδα να μην του μιλάει στον ασύρματο στους τελευταίους γύρους.

Και μετά το τέλος της κούρσας αρνήθηκε να μιλήσει στο BBC επειδή ήταν πολύ θυμωμένος, όπως είπε. Ο πιλότος της Ferrari έκανε την... τιμή μόνο στους συμπατριώτες του. "Αυτοί είναι οι κριτές και αποδέχομαι ό,τι κάνουν", ήταν το σχόλιό του.

Ο Αλόνσο τιμωρήθηκε για τη φάση του προσπεράσματός του στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο ισπανός κέρδισε άδικα τη θέση, επειδή έκοψε δρόμο σε μια στροφή. Η ποινή αυτή τού κόστισε πάρα πολύ, καθώς τον έριξε από την 4η στην 16η θέση.

Αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε: "Θα υπάρξουν πολλές γνώμες από κόσμο που έβλεπε την κούρσα από την τηλεόραση με μια μπύρα στο χέρι, ότι θα έπρεπε να είχα δώσει τη θέση πίσω στον Κούμπιτσα, όταν πρώτον δεν μπορούσα να κάνω τίποτα - αν στο σημείο υπήρχε τοίχος αντί για γρασίδι, θα είχα πέσει πάνω του και το πιθανότερο ήταν να τιμωρούνταν ο Κούμπιτσα.

"Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Εμείς πιστέψαμε ότι ήταν εντάξει. Είχαν περάσει κάποιοι γύροι χωρίς να μας ειδοποιήσουν και μετά ακόμα κι θέλαμε να τον αφήσουμε να περάσει, δεν γινόταν επειδή ο Κούμπιτσα είχε εγκαταλείψει".

Πάντως, παρότι μετά τον αγώνα στο Σίλβερστοουν έχει μείνει 47 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, ο Αλόνσο επέμεινε ότι το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί ακόμα.

"Είμαστε μόλις στα μισά της σεζόν και όλοι οι βαθμοί που έχουμε χάσει ως τώρα, είναι επειδή δεν κάναμε τα πράγματα τόσο καλά όσο οι άλλοι", είπε.

"Αρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα από τους άλλους. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και δεν θα τα παρατήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: