Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Windows XP και 2000: υποστήριξη τέλος

Η διευρυμένη τεχνική υποστήριξη για τα Windows 2000 & Windows XP με το Service Pack 2 τελειώνει στις 13 Ιουλίου. Για να συνεχίσουν οι κάτοχοι των Windows να έχουν υποστήριξη από την Microsoft θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε μια νεώτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft υποστηρίζει τα προϊόντα συνήθως για πέντε χρόνια και προσφέρει άλλα πέντε χρόνια μια διευρυμένη τεχνική υποστήριξη για αυτά. Αυτό το χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ωστόσο σύμφωνα με την Microsoft θα προσφέρει και μετά από τις 13 Ιουλίου online υποστήριξη για τα δύο λειτουργικά της συστήματα, στη μορφή άρθρων της Knowledge Base, FAQs και μερικών εργαλείων.

Η μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού συστήνει στους χρήστες των Windows 2000 την αναβάθμιση στα Windows 7, ή, όσον αφορά την server έκδοση τους, στα Windows Server 2003, 2008 ή 2008 R2.

Για να μπορέσουν οι χρήστες των Windows XP με το Service Pack 2 να συνεχίζουν τη λήψη updates, θα πρέπει να εγκαταστήσουν το Service Pack 3. Εναλλακτικά μπορούν να αναβαθμιστούν στα Windows 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: