Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Εντείνεται το πρόβλημα του spyware

Οι ειδικοί της G-Data αναφέρουν ότι η αύξηση των προβλημάτων ασφαλείας που προέρχονται από το spyware αυξήθηκε κατά 50% μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Κάτι που δείχνει το πόσο έντονο γίνεται αυτό το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του αυστριακού 'Pressetext' οι ψηφιακοί εγκληματίες δίνουν προτεραιότητα, κατά τις επιθέσεις τους, στο να αποκτήσουν δεδομένα όπως είναι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών και τα στοιχεία πρόσβασης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για εγκληματικούς σκοπούς. Ιδιαίτερα ευπαθείς δείχνουν να είναι οι κάτοχοι λειτουργικών συστημάτων της Microsoft, οι οποίοι δέχονται και το μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων.

Σύμφωνα με τον Ralf Benzmüller, ειδικό ασφάλειας της G Data SecurityLabs, το spyware κάθε άλλο παρά αβλαβές μπορεί να θεωρηθεί.

Η υποκλοπή τέτοιων στοιχείων βοηθά τους εγκληματίες να βγάλουν εύκολα χρήματα. Γι’ αυτό το σκοπό μολύνουν τους υπολογιστές των θυμάτων τους με ένα malware. Στο επόμενο βήμα μεταφέρονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε αυτούς, χωρίς τα θύματα τους να το πάρουν χαμπάρι.

Τα υποκλεμμένα δεδομένα τα πουλάνε σε forums και σε underground ηλεκτρονικά καταστήματα, με την τιμή να εξαρτάται από την ποιότητα των υποκλεμμένων δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: