Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Firefox 4 στην κορυφή των browsers...

Ταχύτερος και πιο ασφαλής απο όλους τους πλοηγούς αναμένεται να είναι ο νέος Firefox 4 αφού το μερίδιο αγοράς που έχει αποσπάσει διευρύνεται διαρκώς και η ανάπτυξή του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για ένα σύγχρονο πλοηγό. Προσαρμόζεται στα νέα πρότυπα του HTML5 ενώ υιοθετεί όλες τις σύγχρονες τάσεις στην εξέλιξη του λογισμικού ασφαλείας. Οπότε οι πρώτες πληροφορίες είναι αρκετά σημαντικές για το τι θα περιμένουμε στη τελική του έκδοση.

H Mozilla δημοσιοποίησε πριν απο λίγες ώρες στη διάθεση του κοινού την πρώτη υποψήφια έκδοση για τον Firefox 4 που υποστηρίζεται σε Linux, Mac και Windows και φέρει μία βελτιωμένη μηχανή JavaScript. H εμφάνισή του θυμίζει έντονα τον Chrome της Google με τις καρτέλες να βρίσκονται στο επάνω τμήμα, τις επιλογές να είναι αρκετά πιο απλές και αρκετά ακόμη νέα χαρακτηριστικά να έρχονται στο προσκήνιο.

Τα πρώτα τεστ απο ειδικούς φέρνουν τη νέα αυτή μηχανή JavaScript αρκετά πιο πίσω από τις αντίστοιχες στον Safari 5 και την πρώιμη έκδοση των Chrome 6 και Opera 10.6, ενώ διαπιστώθηκε ότι είναι καλύτερη απο την αντίστοιχη (έκδοση) του Internet Explorer 9. Παροτι δεν έχουμε στα χέρια μας τη τελική έκδοση, ωστόσο μπορούμε να έχουμε μια πρώτη γεύση για το που θα κατευθυνθεί τελικά το τελικό προιόν. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, ο Firefox 4 είναι σαφώς ταχύτερος από τον Firefox 3.6.6, η απόδοσή του όμως υστερεί ακόμα έναντι του Opera και του Chrome.

H Mozilla δεν έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης της πρώτης επίσημης beta, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: