Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της Ferrari "Αρκετά με την υποκρισία"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, μετά την σκληρή κριτική που δέχτηκε η ομάδα του για την τακτική της στο γερμανικό GP.

Στον αγώνα του Χόκενχαϊμ ο Φελίπε Μάσα παραχώρησε στον Φερνάντο Αλόνσο τη νίκη, έχοντας ακούσει από το pit-wall ότι ο team mate του είναι πιο γρήγορος.

Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο η ιταλική ομάδα έδωσε εντολή στον οδηγό της να δώσει τη θέση του, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Ετσι την τιμώρησαν με πρόστιμο 100.000 δολαρίων και την παρέπεμψαν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για ενδεχόμενες περαιτέρω κυρώσεις.

Η πλειοψηφία του διεθνούς Τύπου άσκησε δριμεία κριτική κατά των ανθρώπων της Ferrari, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως "κλέφτες" και ψεύτες", γεγονός που ο Ντι Μοντετζέμολο πιστεύει ότι είναι υποκριτικό.

"Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι πολεμικές τακτικές", τόνισε. "Απλά θέλω να επαναβεβαιώσω αυτό που πάντα υποστήριζα, το οποίο αντιλαμβάνονται πλήρως οι οδηγοί μας και το τηρούν: Αν κάποιος τρέχει για την Ferrari, τότε το συμφέρον της ομάδας προηγείται του συμφέροντος του ατόμου.

"Σε κάθε περίπτωση αυτά συνέβαιναν από την εποχή του Νουβολάρι και τα έζησα και ο ίδιος όταν ήμουν αγωνιστικός διευθυντής στις μέρες του Λάουντα, αλλά και αργότερα.

"Αρκετά πια με αυτή την υποκρισία. Κάποιοι μπορεί να ήθελαν να δουν τους δύο οδηγούς μας να βγάζουν έξω ο ένας τον άλλον, αλλά σίγουρα αυτό δεν ισχύει για μένα ή τους οπαδούς μας".

Με το μέρος της Ferrari τάχθηκε και ο Μπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος πιστεύει ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί ο κανονισμός που απαγορεύει τις εντολές των ομάδων προς τους οδηγούς τους.

"Θα πρέπει να ομολογήσω ότι θα συμφωνούσα με αυτή την άποψη", είπε ο ισχυρός άνδρας της F1. "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μιας ομάδας έχουν το δικαίωμα να την 'τρέχουν' με όποιον τρόπο νομίζουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: