Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τα MotoGP στην Λαγκούνα

Κάτω από τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια μεταφέρεται η δράση των MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο (23-25/7). Μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα στην Γερμανία, οι αναβάτες κατευθύνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Λαγκούνα Σέκα θα φιλοξενήσει τον 9ο αγώνα του 2010.

Με τον αγώνα στην πίστα του Μόντερεϊ φτάνουμε ακριβώς στο μέσον της σεζόν, το οποίο βρίσκει τον Χόρχε Λορένθο να οδηγεί το πρωτάθλημα με διαφορά 47 βαθμών από τον Ντάνι Πεντρόσα που ακολουθεί.

Οι δυο τους μονομάχησαν για τη νίκη στο Σάχσενρινγκ, με τον αναβάτη της Honda να επικρατεί. Ο Λορένθο περιορίστηκε στην 2η θέση, συνεχίζοντας ωστόσο το σερί τερματισμών σε μία εκ των δύο πρώτων θέσεων σε όλους τους αγώνες φέτος.

Ο Πεντρόσα πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Λαγκούνα, όχι μόνο λόγω της νίκης του στην Γερμανία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και επειδή πέρυσι είχε αναδειχθεί νικητής στην Λαγκούνα Σέκα, μπροστά από Βαλεντίνο Ρόσι και Λορένθο.

Τότε ήταν ο Λορένθο αυτός που έτρεχε με προβλήματα τραυματισμών, τώρα είναι ο Ρόσι. Ο Γιατρός τα πήγε πολύ καλά στο Σάχσενρινγκ, τερματίζοντας 4ος στην επανεμφάνισή του σε αγώνα ύστερα από απουσία έξι εβδομάδων, και προσβλέπει σε μία ακόμα δυνατή εμφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαγκούνα Σέκα είναι η μοναδική πίστα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ο Ρόσι δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην καριέρα του την pole position.

Οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Κέισι Στόνερ θα πάνε στην αμερικανική πίστα με στόχο την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2010, ενώ σε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα στοχεύουν και οι τρεις τοπικοί ήρωες, Νίκι Χέιντεν, Μπεν Σπιζ και Κόλιν Εντουαρντς.

Από αυτούς μόνο ο Χέιντεν έχει κερδίσει αγώνα στην μεγάλη κατηγορία, πιο πρόσφατα στον αγώνα του 2006 στην Λαγκούνα Σέκα. Αυτή είναι και η τελευταία νίκη αμερικανού αναβάτη στα MotoGP, ενώ από τότε έχουν περάσει 67 αγώνες!

Πάντως παρών στο καλιφορνέζικο σιρκουί θα είναι ακόμα ένας αμερικανός, ο Ρότζερ Λι Χέιντεν. Ο μικρότερος αδερφός του Νίκι θα τρέξει με την LCR Honda στη θέση του Ράντι ντε Πουνιέ, ο οποίος έσπασε το αριστερό του πόδι στο γερμανικό GP. Οσον αφορά τον Αλέις Εσπαργκαρό που επίσης είχε ατύχημα στο Σάχσενρινγκ, θα συμμετάσχει κανονικά.

Η ταυτότητα της πίστας
Μήκος: 3610 m
Πλάτος: 15 m
Μεγαλύτερη ευθεία: 966 m
Αριθμός στροφών: 11
Ταχύτερος γύρος: 1:21.488 - Κέισι Στόνερ (2008, Ducati)

Το πρόγραμμα στα MotoGP
Παρασκευή 23/7
Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος 23:55-00:55GR

Σάββατο 24/7
Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος 19:55-20:55GR
Κατατακτήριες δοκιμές 23:55GR (ΣΚΑΪ - Απευθείας μετάδοση)

Κυριακή 25/7
Αγώνας 00:00GR (ΣΚΑΪ - Απευθείας μετάδοση)

Προηγούμενοι νικητές
2009 - Ντάνι Πεντρόσα, Honda
2008 - Βαλεντίνο Ρόσι, Yamaha
2007 - Κέισι Στόνερ, Ducati
2006 - Νίκι Χέιντεν, Honda
2005 - Νίκι Χέιντεν, Honda


Δεν υπάρχουν σχόλια: