Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Bugatti Veyron 16.4 Super Sports με 1200 άλογα

Με 199 άλογα περισσότερα από την “στάνταρ” έκδοση, οι άνθρωποι της Bugatti πήραν το νέο τους όπλο και το πήγαν στην ιδιόκτητη πίστα της Volkswagen, Ehra-Lessian, που βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο του Wolfsburg. Εκεί βρέθηκαν άτομα από το βιβλίο Guinness αλλά και από το Γερμανικό οργανισμό πιστοποίησης (TÜV) ώστε να κατοχυρώσουν την τελική ταχύτητα της.

Εκεί το μαύρο – πορτοκαλί hypercar έκανε δύο μετρήσεις όπου στην μεν πρώτη πέτυχε τελική ταχύτητα 428 χλμ/ώρα και στην δεύτερη 434.2 χλμ/ώρα. Έτσι βγήκε ο μέσος όρος από τις δύο μετρήσεις όπου έδειξε μέση ωριαία ταχύτητα της τάξεως των 431 χλμ/ώρα όπου αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Veyron 16.4 Super Sport διαθέτει νέο carbon monocoque σασί που μειώνει το συνολικό βάρους του αυτοκινήτου ενώ το bodykit του είναι 100% κατασκευασμένο και αυτό από carbon. Εξωτερικά για να διαφέρει από την απλή έκδοση διαθέτει νέες εισαγωγές αέρα (NACA) στην οροφή, επανασχεδιασμένο καπάκι κινητήρα, νέο μπροστά προφυλακτήρα και νέο πίσω προφυλακτήρα με διπλό διαχύτη και με νέες διπλές απολήξεις των εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα διακοσμητικά, νέοι χρωματισμοί αλλά και όπως ήταν φυσικό, ειδικά λογότυπα Super Sports.

Τα πρώτα 5 αυτοκίνητα που θα βγούνε στην παραγωγή θα είναι βαμμένα στα ίδια χρώματα και η τελική τους ταχύτητα θα περιοριστεί στα 415 χλμ/ώρα ώστε να προστατευτούν τα ελαστικά. Το ντεμπούτο της θα γίνει στα μέσα Αυγούστου στην έκθεση Pebble Beach Concours d’Elegance στην Καλιφόρνια. Η τιμή της λογικά θα ανακοινωθεί εκεί αλλά μην σας παραξενέψει εάν ξεκινά από 2 και έχει ακόμη 6 μηδενικά από πίσω !

Δεν υπάρχουν σχόλια: