Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

MotoGP Yamaha: Στο Μπρνο η σύνθεση του '11

Η Yamaha ελπίζει να είναι σε θέση να ανακοινώσει το δίδυμο αναβατών της για το 2011, αποτελούμενο από τους Χόρχε Λορένθο και Μπεν Σπιζ, στο τσεχικό GP, που θα γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Με την απώλεια του Βαλεντίνο Ρόσι να θεωρείται πλέον βέβαιο γεγονός (η συμφωνία του ιταλού με την Ducati αναμένεται να ανακοινωθεί στο Μπρνο), η ιαπωνική εταιρία έχει επικεντρώσει όλη της την προσοχή στην παραμονή του Λορένθο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της, Λιν Τζάρβις, δήλωσε στην Gazzetta dello Sport: "Εχουμε κάνει την πρότασή μας (στον Λορένθο) και μπορώ να πω ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό σημείο. Θα θέλαμε όλα να έχουν ρυθμιστεί μέχρι το Μπρνο, ώστε να ανακοινώσουμε την ομάδα του 2011".

Ο Τζάρβις υποστήριξε ότι η Yamaha δεν έχει λάβει την οριστική απάντηση του Ρόσι στην πρόταση ανανέωσης που του έχει κάνει, την ώρα που φήμες θέλουν τον ιταλό να στρέφεται στην Ducati και για οικονομικούς λόγους.

"Εχουμε καταθέσει την προσφορά μας και περιμένουμε μια απάντηση", είπε. "Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις. Αλλά νιώθουμε ότι η προσφορά μας είναι αξιόλογη. Προφανώς αυτή είναι η δική μας εκτίμηση".

Πάντως επιβεβαίωσε ότι η Yamaha έχει ήδη έτοιμο τον αντικαταστάτη του Ρόσι στο πρόσωπο του Σπιζ, ο οποίος φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα MotoGP με την δορυφορική Tech 3, έχοντας κατακτήσει πέρυσι τον τίτλο στα WSBK.

"Σε περίπτωση που ο ένας από τους δύο αναβάτες μας αποχωρήσει, τότε σίγουρα (ο Σπιζ) θα βρεθεί στην εργοστασιακή ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια νικηφόρα ομάδα και το 2011".

Τέλος ο Τζάρβις παραδέχτηκε ότι η Yamaha θα χάσει την χορηγία της Fiat εφόσον αποχωρήσει ο Ρόσι, προσθέτοντας πως "υπάρχουν συνομιλίες με άλλες εταιρίες εκτός μοτοσικλετισμού". Ο λόγος για την ισπανική εταιρία τηλεφωνίας Telefonica, η οποία ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα MotoGP για χάρη του Λορένθο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: