Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Πρέπει να ξέρεις και να χάνεις"

Ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε κατά του ίδιου και της Ferrari, μετά την αποτυχία του Φερνάντο Αλόνσο να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών στο GP Αμπου Ντάμπι.

Η Corriere dello Sport χαρακτήρισε "χαρακίρι" το λάθος της Ferrari στην στρατηγική αγώνα του Αλόνσο, ενώ η Gazzetta dello Sport να υποστήριξε ότι η ιταλική ομάδα "πέταξε τον τίτλο στα σκουπίδια"

Ο πρόεδρος της Scuderia άκουσε με έκπληξη τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Καλντερόλι, να ζητάει την άμεση παραίτησή του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη λανθασμένη στρατηγική που ακολούθησε η ιταλική ομάδα για τον ισπανό οδηγό της στον τελευταίο αγώνα του 2010.

Μια επιθεση που σχολίασε ως εξής: "Για όλους μας ήταν μια δύσκολη μέρα, και η νύχτα που πέρασε, δεν μείωσε σε τίποτα την πικρή γεύση που αφήνει το στενάχωρο τέλος σε μια απίστευτη σεζόν.

"Είναι λυπηρό να βλέπουμε κάποιους πολιτικούς να είναι έτοιμοι να μας στείλουν στην γκιλοτίνα, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα.

"Δεν καταλαβαίνουμε κανένα που γλεντάει με την ηττοπάθεια, που βουλιάζει στην κουλτούρα του 'όλα πήγα στραβά και πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν'. Πρόκειται για πολύ ιταλικά ελαττώματα, που πρέπει να αποτινάξουμε".

Ανάλογα σκληρά ήταν και τα σχόλια του ιταλικού Τύπου την επόμενη μέρα, με την Corriere dello Sport να χαρακτηρίζει "χαρακίρι" το λάθος της Ferrari στην στρατηγική αγώνα του Αλόνσο, και την Gazzetta dello Sport να υποστηρίζει ότι η ιταλική ομάδα "πέταξε στα σκουπίδια τον τίτλο".

Ο Ντι Μοντετζέμολο, όμως, δηλώνει υπερήφανος για την αντεπίθεση που έκανε η ομάδα του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έστω κι αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

"Ο σκληρός νόμος του αθλητισμού απαιτεί μόνο έναν νικητή", σημείωσε.

"Αλλά εμείς καταλήξαμε να παλεύουμε μέχρι την τελευταία κούρσα, έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό comeback, όταν οι επικριτές μας έλεγαν ότι είχαμε ηττηθεί, τέσσερις μήνες πριν.

"Μείναμε πάντα ενωμένοι, δρώντας όπως ξέρουν να κάνουν οι άνθρωποι της Ferrari: σφίγγοντας τα δόντια και μην παρατώντας τα ποτέ. Εχουμε γυρίσει την Ferrari εκεί που πρέπει να είναι, στη διεκδίκηση της νίκης.

"Στον αθλητισμό πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαφορά μεταξύ της νίκης και της ήττας είναι πάντοτε πολύ λεπτή. Πρέπει να ξέρεις να αποδέχεσαι την ήττα σου, όπως ακριβώς πρέπει να απολαμβάνεις τις επιτυχίες σου συγκρατημένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: