Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

F1 : Το άξιζε ο Νίκο

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό στο Ιντερλάγκος, κερδίζοντας την πρώτη pole position της καριέρας του - όμως η προσοχή της πλειονότητας των οπαδών της F1 στον αγώνα της Βραζιλίας θα είναι επικεντρωμένη στις πιο πίσω θέσεις του grid, απ' όπου θα ξεκινήσουν οι τέσσερις κύριοι διεκδικητές του τίτλου.

Τη χειρότερη από όλους έχει ο πιλότος που οδηγεί το πρωτάθλημα, Φερνάντο Αλόνσο. Ο ισπανός ξεκινάει 5ος, πίσω από Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Ουέμπερ και Λιούις Χάμιλτον.

Ωστόσο είναι ο μοναδικός που μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο με τον τερματισμό της κούρσας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις παρακάτω τρεις περιπτώσεις:

- Αν ο Αλόνσο κερδίσει τον αγώνα και ο Ουέμπερ τερματίσει από την 5η θέση και κάτω.

- Αν ο Αλόνσο πάρει την 2η θέση, ο Ουέμπερ τερματίσει από την 8η θέση και κάτω, και η νίκη δεν πάει σε έναν εκ των Χάμιλτον ή Φέτελ.

- Αν ο Αλόνσο τερματίσει στην 3η θέση, ο Ουέμπερ δεν πάρει μια υψηλότερη θέση από την 10η, ο Χάμιλτον μείνει εκτός πρώτης 5άδας και ο Φέτελ εκτός βάθρου.

Ακόμα κι αν δεν επαληθευτεί κάποιο από αυτά τα σενάρια, ο Αλόνσο θα έχει σίγουρα πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου και στο φινάλε της σεζόν στο Αμπου Ντάμπι. Μένει να δούμε για πόσους και ποιους άλλους οδηγούς θα ισχύει το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλόνσο βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά από τον Ουέμπερ, 21 από τον Χάμιλτον και 25 από τον Φέτελ.

Στο μεταξύ, η Red Bull έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να καθαρίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο Ιντερλάγκος, αρκεί να μαζέψει 16 βαθμούς περισσότερους από την McLaren.

Δεν υπάρχουν σχόλια: