Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τέλος εποχής για την Lamborghini Murcielago

4.099 Murcielago κατασκεύασε η Lamborghini από το 2001 όταν πρωτοπαρουσίασε τότε το νέο της supercar. Η τελευταία Murcielago κατασκευάστηκε στις 11 Μαΐου του 2010 αλλά η Lamborghini για έναν παράξενο λόγο αποφάσισε μόλις χθες να το ανακοινώσει. Το αυτοκίνητο που είχε την τύχη να περάσει τελευταίο από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Sant’Agata Bolognese ήταν μια πορτοκαλί LP 670 – 4 Superveloce με τον ιδιοκτήτη της να είναι από την Ελβετία.

Ο πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann δήλωσε:

"Για σχεδόν μια δεκαετία, η Murcielago ήταν η εικόνα της Lamborghini. Οι πωλήσεις της μόνο ως πετυχημένη μπορούν να την χαρακτηρίσουν. Η Murcielago ενσαρκώνει όλες τις αξίες της φίρμας μας, είναι πραγματικά ακραία, χωρίς συμβιβασμούς, ένα καθαρόαιμο ιταλικό supercar. Αυτά την κάνουν ένα από τα ποιο περιζήτητα supercar όλου του κόσμου. Αλλά η ιστορία της Lamborghini δεν τελειώνει εδώ. Το 2011 είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς αφού θα παρουσιάσουμε τον αντικαταστάτη της Murcielago που θα διαθέτει όπως πάντα καινοτόμα τεχνολογία αλλά και εκπληκτικό σχεδιασμό.”

Εν τω μεταξύ, οι φήμες για τον αντικαταστάτη της συνεχίζονται και μέλος του forum FerrariChat δήλωσε ότι παραβρέθηκε σε μια κλειστή ειδική εκδήλωση που έκανε η Lamborghini για την Jota (τον αντικαταστάτη της Murcielago) και ανακοίνωσε ότι θα φορά έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 6.5 λίτρων απόδοσης 7οοhp (710PS) με 68 κιλά ροπής. Θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και θα είναι ικανή να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα προτού αγγίξει τα 350 χλμ/ώρα όπου ανέρχεται η τελική της ταχύτητα.

Το σασί της θα είναι monocoque, φυσικά κατασκευασμένο από carbon, ενώ η πίσω ανάρτηση θα είναι παρόμοια με αυτήν των μονοθεσίων της Formula 1. Με αυτά, η ακαμψία της, σε σχέση με την Murcielago έχει αυξηθεί κατά 70%, ενώ το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 229 κιλά.

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει μέσα στο 2011, κατά πάσα πιθανότητα, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: