Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

F1 Αλόνσο: Να κερδίσει ο Μάσα

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι η καλύτερη βοήθεια που μπορεί να πάρει από τον Φελίπε Μάσα στη μάχη του τίτλου, είναι ο βραζιλιάνος team mate του στην Ferrari να κερδίσει και τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Ο Αλόνσο διατηρεί ένα προβάδισμα 11 βαθμών στην κορυφή του πρωταθλήματος έναντι του Μαρκ Ουέμπερ, και επίσης απέχει 21 βαθμούς από τον Λιούις Χάμιλτον, 25 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και 42 από τον Τζένσον Μπάτον.

Αυτό που φοβίζει τον ισπανό, είναι για παράδειγμα ο Ουέμπερ να κερδίσει και τους δύο εναπομείναντες αγώνες, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα χάσει τον τίτλο ακόμα κι αν πάρει δύο δεύτερες θέσεις. Γι' αυτό και ελπίζει τα 25άρια να μην πάνε σε κάποιον από τους υπόλοιπους διεκδικητές, αλλά στον Μάσα.

"Ο Φελίπε είναι πάντοτε δυνατός στην Βραζιλία", τόνισε ο Αλόνσο.

"Πιστεύω ότι το καλύτερο για μας είναι ο Φελίπε να κερδίσει την κούρσα, γιατί έτσι θα πάρει τους 25 βαθμούς από όλους τους άλλους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά φέτος, οι 25 βαθμοί της πρώτης θέσης σε σχέση με τους 18 της δεύτερης.

"Από την δεύτερη στην τρίτη και από την τρίτη στην τέταρτη δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, κάτι που ίσως μου επιτρέψει να διατηρήσω το προβάδισμα που έχω. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν ένας από τους διεκδικητές πάρει αυτούς τους 25 βαθμούς. Ελπίζω ο Φελίπε να κερδίσει και τους δύο τελευταίους αγώνες, αυτό θα ήταν το καλύτερο για μένα".

Ο Μάσα, από την πλευρά του, παραδέχτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Αλόνσο, ακόμα και να παραχωρήσει τη νίκη στον ομόσταβλό του, όπως έκανε στο GP Γερμανίας νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

"Το έχω ήδη κάνει, έτσι δεν είναι;", είπε. "Αν θυμάστε καλά, το έκανα το 2007 (σ.σ.: για τον Κίμι Ράικονεν τότε, στο φινάλε της Βραζιλίας). Είμαι επαγγελματίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: