Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Aναλυτές: θα αποτύχει το email του Facebook

Η νέα υπηρεσία e-mail που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Mark Zuckerberg πιθανότατα δεν θα ενοχλήσει καθόλου τον ανταγωνισμό. Αυτό αποτελεί το συμπέρασμα αρκετών αναλυτών του χώρου. Το σημαντικότερο πρόβλημα της νέας υπηρεσίας αποτελεί η προστασία των δεδομένων, ένα θέμα που αποτελεί πάντα το αδύνατο σημείο του Facebook.

Ο Jia Wu, ειδικός αναλυτής της εταιρείας Strategy Analytics, αναφέρεται κυρίως στον κίνδυνο να εμπορευματοποιηθούν τα στοιχεία επαφής των χρηστών της υπηρεσίας (όνομα, email, αριθμός τηλεφώνου, chat names κ.λπ.). Αυτό το θέμα απασχολεί και τον αναλυτή της Forrester, Augie Ray. "Όσο περισσότερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εισάγονται στο Facebook, τότε πιο αυστηρά μέσα προστασίας πρέπει να ενσωματωθούν ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μιας υποκλοπής”, εκτιμά ο αναλυτής.

Και όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που θα παρθούν οι αναλυτές αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητα τους. Και αυτό το στηρίζουν στις έως τώρα εμπειρίες που έχουμε με το Facebook, το οποίο δεν μας έχει πείσει ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλές όσον αφορά την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: