Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το πρώτο αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Ελλάδα

Το πρωτο Αυτοκινητο στην Ελλάδα εφθασε το 1896.Ενα χρονο αργότερα εφτασε το Δευτερο αυτοκινητο και απο τότε μέχρι σημερα τα πράγματα εχουν αλλαξει κατα πολύ. Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο, και μάλιστα θανατηφόρο ατύχημα, που αναφέρεται στην Ελλάδα έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907 και ώρα 11.30 περίπου επί της Λεωφόρου Συγγρού, μετά την Πύλη του Αδριανού στο ύψος του εργοστασίου ΦΙΞ.

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρίγκιπας Ανδρέας ( Γεννημενος το 1882 ) με την συζύγο του Αλίκη και τον Υπασπιστή του Μεταξά, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού για να μεταβεί στο Παλαιό Φάληρο και κινείτο προς Πειραιά.Πισω του και σε απόσταση 30-40 μ. ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Νικ. Σιμόπουλου τοτε Υπουργού, και Βουλευτού Φθιώτιδος.

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Όταν τα δυο αυτοκίνητα βρισκοταν στην λεωφόρο Συγγρού κοντα στο Φιξ, ο Σιμόπουλος θέλησε να προσπερασει το αυτοκίνητο του πρίγκηπος,και αυξησε την ταχύτητα του αυτοκινήτου του.Ο Δρομος ήταν ελεύθερος από πεζούς και το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου αφού προσπέρασε το προπορευόμενο, κατέλαβε το δεξιό της οδού και συνεχισε κανονικώς επί της λεωφόρου. Ξαφνικά μία γυναίκα με ένα παιδί που βρισκοταν στο πεζοδρομιο μπηκε απο απροσεξια στην λεωφόρο και βρεθηκε αντιμέτωπη με το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου. Αυτός βλέποντας τον προφανή κίνδυνο θέλησε να αποφύγει την σύγκρουση, με την γυναίκα αλλα η γυναίκα πανικοβλήθηκε και προσπαθησε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να την ρίξει στο εδαφος και να περάσει πάνω από το σώμα της. Φαίνεται ότι πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας περασε και το αυτοκίνητο του πρίγκηπος Ανδρέα,που ακολουθούσε παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακόψει την ταχύτητά του.Η Γυναίκα σκοτωθηκε επιτόπου.Το Ονομα της Γυναικας αυτής ηταν Ευφροσύνη Βαμβακά, και ηταν μητέρα ανήλικων παιδιών και μόλις, 25 χρόνων.Ηταν το πρωτο Θύμα αυτικινητιστικού ατυχήματος στην Ελλαδα.Αξιζει να σημειώσουμε πως το πιθανοτερο ηταν ο Πριγκιπας Ανδρέας να σκοτωσε την ατυχη Γυναίκα και ο Σημόπουλος να κατεθεσε πως αυτος χτυπησε την Γυναίκα για να καλύψει τον Πριγκιπα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο Διοικητής της Αστυνομίας έλαβε δραστικά μέτρα: κάλεσε όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων της πρωτεύουσας στο γραφείο του και τους συμβούλευσε να είναι προσεκτικοί. Οι εφημερίδες καταστροφολογούσαν για τη νέα τεχνολογία «Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…» ! Που να ξέρανε...

Tο πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, είχε διαπραχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: