Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Tα laptops μπορούν να μειώσουν την ανδρική γονιμότητα

Η συχνή χρησιμοποίηση των laptop πάνω στα γόνατα μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα. Γενικά ο φορητός υπολογιστής δεν πρέπει να βρίσκεται καθόλου κοντά στην περιοχή των όρχεων. Αυτό αποτελεί το συμπέρασμα μιας τρέχουσας έρευνας του State University της Νέας Υόρκης. Σε αυτήν μετρήθηκε η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στους όρχεις 29 ατόμων, οι οποίοι εργάζονταν με ένα laptop στα πόδια τους.

Οι συμμετέχοντες στο τεστ κρατούσαν τα πόδια τους κλειστά ώστε να προσφέρουν ένα σταθερό υπόβαθρο για το φορητό υπολογιστή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανέβει μέσα σε 10-15 λεπτά έως και κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου. Και η θερμότητα που αναπτύχθηκε ήταν χαμηλότερη από αυτή που παράγεται από ένα υπολογιστή μετά από κάποια ώρα λειτουργίας – είναι, όμως, αρκετή για να κάνει τη ζημιά.

Αν αυτή η στάση – με τον υπολογιστή στα γόνατα – ακολουθείται συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί αναμφίβολα να επηρεάσει αρνητικά την ανδρική γονιμότητα. Άλλωστε παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και μια αύξηση της θερμοκρασίας περισσότερης του ενός βαθμού Κελσίου μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή του σπέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: