Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προϊόντα "μαϊμού" σε γνωστά καταστήματα

Παραποιημένα προϊόντα σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές διέθεταν στους πελάτες τους καταστήματα της οδού Ερμού...
Τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και πωλούνταν ως γνήσια. Εντοπίστηκε εργαστήριο δερμάτινων ειδών στο κέντρο και βιοτεχνία ενδυμάτων στον Άλιμο.
Όσοι θεωρούν ότι τα προϊόντα "μαϊμού" βρίσκονται μόνο στα αυτοσχέδια παζάρια, που στήνουν φτωχοί αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Νέοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, έβγαλαν λαβράκι, καθώς αποδείχθηκε ότι καταστήματα λιανικής πώλησης, διέθεταν τσάντες και άλλα προϊόντα (υποτίθεται γνήσια), σε τσιμπημένες τιμές, τα οποία όμως δεν διέφεραν σε τίποτα από αυτά που πωλούνται στο δρόμο.

Συγκεκριμένα σε έρευνες που έγιναν σε καταστήματα στην οδό Ερμού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες κ.λπ.), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, και διατίθεντο σε καταστήματα λιανικής πώλησης, έναντι εκατοντάδων ευρώ για κάθε κομμάτι.

Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερμάτινων ειδών, τόσο από το εργαστήριο, όσο και από το κατάστημα λιανικής, και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου, διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, στον οποίο λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων.

Διαπιστώθηκε ότι στα ρούχα τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθεντο ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που εφοδιάζονταν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας.
Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.

Επίσης, σε αποθηκευτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρίας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθη σε εμπορευματοκιβώτιο συνολική ποσότητα 10.000 ζευγών.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες, τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: