Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Kubica

Το τρομακτικό ατύχημα του Robert Kubica σε αγώνα Ράλι στην Ιταλία στις αρχές Φεβρουαρίου προκάλεσε πολύ σοβαρά τραύματα στον Πολωνό και τον καθήλωσε στο νοσοκομείο για πάρα πολύ καιρό. Ο Kubica υπέστη πολλαπλά κατάγματα και μερικό ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού και χρειάστηκε να υποβληθεί σε έναν αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Ύστερα από 11 εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο Santa Corona στην Ιταλία έφτασε επιτέλους η ώρα που ο Kubica πήρε εξιτήριο. Ο Πολωνός βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου θα αναπαυθεί για λίγο καιρό προτού ξεκινήσει τη μακρά και κοπιαστική διαδικασία αποκατάστασης.

Τα νέα της εξόδου του Πολωνού από το νοσοκομείο μετέδωσε το ιταλικό δίκτυο IVG.it: «Ο Robert Kubica δεν βρίσκεται πια το Νοσοκομείο Santa Corona στο Pietra Ligure. Η κατάστασή του είναι καλή και θα μπορέσει να ξεκινήσει τη φάση της αποκατάστασης εκτός νοσοκομείου. Θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τους γιατρούς του Santa Corona, οι οποίοι θα τον φροντίζουν με προγραμματισμένα ραντεβού».

Ο Kubica είπε ότι μετά τις λίγες ημέρες ανάπαυσης θα επιστρέψει στην Ιταλία: «Θα επιστρέψω στο σπίτι μου στο Μονακό, όπου θα ξεκουραστώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ύστερα, θα μεταβώ στις εγκαταστάσεις του Δρ. Riccardo Ceccarelli (σ.σ. ο γιατρός της Renault) στην Ιταλία για να ξεκινήσω το βασικό στάδιο της αποκατάστασης και ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Τα δύο προγράμματα σταδιακά θα συγκλίνουν με βάση την πορεία της αποκατάστασης».

Ο Δρ Ceccarelli υπολόγισε η εκτίμηση της κατάστασης του Kubica θα πάρει αρκετό χρόνο και γύρω στον Αύγουστο θα είναι σε θέση να εκτιμήσει αν και πότε ο Πολωνός θα μπορέσει να επιστρέψει στις πίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: