Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κατατακτήριες GP Μαλαισίας 2011: Ο Vettel “κλέβει” την pole από τον Hamilton

Ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει και πάλι από την πρώτη θέση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Ο Γερμανός πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα την pole position από τον Lewis Hamilton, ο οποίος για άλλη μία φορά έδειξε την ταχύτητά του, έχοντας στα χέρια του μια βελτιωμένη MP4-26. Πίσω από τον Vettel θα ξεκινήσει ο Mark Webber, ενώ δίπλα στον Αυστραλό θα βρεθεί ο Jenson Button με την διαφορά τους να είναι στα 21 χιλιοστά! Στον έναν γύρο η RB7 έμοιαζε απλησίαστη, αλλά οι μηχανικοί της McLaren κατάφεραν να κάνουν τα 778 χιλιοστά της διαφορά του Hamilton από τον Vettel στην Αυστραλία μόλις 104 στη Μαλαισία! Η βελτίωση για τη βρετανική ομάδα συνεχίζεται και αν συνεχίσουν έτσι, τότε σίγουρα θα βρεθούν μπροστά από την RBR.

Ο Fernando Alonso θα εκκινήσει 5ος, καθώς, όπως αναμενόταν, η 150° Italia δεν μπορούσε να πλησιάσει την ταχύτητα της RB7 και της MP4-26. Ο team-mate του, Felipe Massa έγραψε τον 7ο καλύτερο χρόνο.

Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Ferrari θα βρεθεί ο Nick Heidfeld. 8η θέση για τον Vitaly Petrov, ο οποίος ελπίζει σε μια πολύ καλή διαχείριση ελαστικών για να φύγει από τη Μαλαισία με μια καλή συγκομιδή.

Η Mercedes δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο άφησε να εννοηθεί στις δοκιμές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο Nico Rosberg να ξεκινήσει 9ος και ο Michael Schumacher να μείνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκτός δεκάδας, εκκινώντας και πάλι από την 11η θέση.

Γίνεται να μην έχουμε κάποια έκπληξη από την Sauber; Όχι! Ο Kamui Kobayashi, έκλεισε την 10άδα, και μάλιστα στο Q2 ο καλύτερός του χρόνος ήταν 3,5 δέκατα ταχύτερος από αυτόν του Schumacher. Ο Sergio Perez δεν τα πήγε καλά, όμως θέλω πολύ να τον δω να επαναλαμβάνει στην εξαιρετική διαχείριση ελαστικών που έκανε στην Αυστραλία.

Όλα τα μονοθέσια θα ξεκινήσουν τον αγώνα, αφού ακόμα και οι δύο HRT βρέθηκαν με άνεση μέσα στο 107% του Q1.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ALPHA.

www.autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: