Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κατατακτήριες GP Κίνας 2011: Ολοταχώς για το hat-trick ο Vettel

Ο Sebastian Vettel ήταν και πάλι απλησίαστος, φτάνοντας με άνεση στην 3η pole position της χρονιάς και 18η της καριέρας του. Η RB7 ήταν φανερά το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα και ο χρόνος του Γερμανού ήταν 7 δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο του Jenson Button, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Οι οδηγοί της McLaren ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική στο Q3, καθώς ο Button βγήκε νωρίς στην πίστα, με την προϋπόθεση να ολοκληρώσει δύο γύρους, ενώ ο Hamilton θα έκανε μόλις έναν γύρο στο τέλος της διαδικασίας. Ο “Billion Dollar Man” μπλόκαρε τον εμπρός δεξί τροχό στην στροφή 14, χάνοντας λίγο χρόνο, τη στιγμή που ο Button έδειχνε ότι δεν μπορούσε να βελτιώσει αισθητά το χρόνο του.

Από κει και πέρα, ο Nico Rosberg ήταν εξαιρετικός, γράφοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις δύο Ferrari, με τον Fernando Alonso να είναι ελάχιστα ταχύτερος από τον Felipe Massa.

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση για τις δύο Toro Rosso. Η STR6 έδειξε να βολεύεται καλά στην πίστα της Shanghai, με τους Jaime Alguersuari και Sebastien Buemi να εκκινούν από την 7η και 9η θέση αντίστοιχα, έχοντας ανάμεσά τους τον ταχύτατο Πρωταθλητή του DTM το 2010, Paul di Resta με την Force India, ο οποίος νίκησε τον Adrian Sutil στον εσωτερικό ανταγωνισμό.

Άτυχος στάθηκε ο Vitaly Petrov. Ο οδηγός της Renault ήταν 4ος στο Q2, όμως, η R31 σταμάτησε 2 λεπτά πριν από τη λήξη της διαδικασίας. Ο Ρώσος θα εκκινήσεις 10ος, αφού δεν έγραψε χρόνο στο Q3. Ο 26χρονος ήτα κατά πολύ ταχύτερος του Nick Heidfeld, ο οποίος απογοήτευσε τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας, καθώς στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από την 16η θέση.

Η μεγαλύτερη αρνητική έκπληξη είναι σίγουρα ο Mark Webber. Ο οδηγός της Red Bull δεν κατάφερε να περάσει ούτε στο Q2, αφού χρησιμοποίησε τα σκληρά ελαστικά στον γρήγορο του γύρο, έχοντας παράλληλα, για ακόμη μία φορά, προβλήματα με το KERS.

Ούτε ο Michael Schumacher ήταν ανταγωνιστικός. Ο Γερμανός ήταν και πάλι φανερά πιο αργός από τον team-mate του και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 14η θέση, πίσω και από τις δύο Sauber.

Και τα 24 μονοθέσια θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Όλοι ήταν με άνεση μέσα στο 107% του ταχύτερου γύρου στο Q1.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσεις στις 10:00 ώρα Ελλάδος και η μετάδοσή του θα γίνει από την τηλεόραση του ALPHA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: