Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σε ανακλήσεις αυτοκινήτων Captiva και Cruze προχωρά η GM Daewoo

Η νοτιοκορεάτικη θυγατρική της General Motors Co έκανε γνωστό σήμερα ότι σχεδιάζει την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων των τύπων Chevy Cruze (μικρομεσαίο) και Captiva (SUV) στη Νότια Κορέα λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο σύστημα τροφοδοσίας και διεύθυνσης αντίστοιχα, με κοινό ανακοινωθέν της με το υπουργείο Γαιών, Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Η GM Daewoo Auto & Technology θα προχωρήσει στην ανάκληση 45.957 αυτοκινήτων Captiva (τα οποία πωλούνται με το όνομα Winstorm στη Νότια Κορέα) και 12.604 Chevy Cruze (που πωλούνται με το όνομα Lacetti Premiere στην ασιατική χώρα), ανέφερε το ανακοινωθέν.

Η ανάκληση αφορά τα SUV που παρήχθησαν από την 1η Απριλίου 2006 ως την 31 Δεκεμβρίου 2007 και τα μικρομεσαία αυτοκίνητα που παρήχθησαν από την 25η Σεπτεμβρίου 2009 έως την 2α Μαρτίου 2010.

Παρόμοιο πρόγραμμα ανακλήσεων θα ανακοινωθεί και σε άλλες αγορές όπου έχουν διατεθεί αυτοκίνητα με τα ίδια προβλήματα, ανακοίνωσε η GM Daewoo.

Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τα κόστη των ανακλήσεων.

"Η GM σχεδιάζει να ανακαλέσει τα μοντέλα με τα ίδια προβλήματα και σε άλλες χώρες. Αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κανονισμούς και πρότυπα και κάθε θυγατρική της GM θα αποφασίσει για το μέγεθος και το χρόνο των προγραμμάτων ανάκλησης αυτών των αυτοκινήτων ανάλογα", δήλωσε στέλεχος της εταιρίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: