Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Google TV

Η Google σχεδιάζει την είσοδο της στο χώρο της τηλεόρασης. Γι' αυτό το σκοπό αναπτύσσει - σε συνεργασία με τις Sony, Intel και Logitech - μια πλατφόρμα με την ονομασία "Google TV", η οποία θα φέρει το Web στο σαλόνι μας μέσα από μια νέα γενιά τηλεοράσεων και set-top boxes.

Αυτό αναφέρεται σε ένα σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές. Σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχει ένα set-top box που θα συνδέεται με την τηλεόραση του σπιτιού σας, για να παίζει περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως τα YouTube, Twitter και Picasa. Στο εσωτερικό αυτού θα λειτουργεί ένας επεξεργαστής της Intel, όπως κι ένας Blu-ray Player. Στην πλατφόρμα του Google TV θα χρησιμοποιούνται τηλεοράσεις της Sony, ενώ η Logitech θα προσφέρει το σχετικό τηλεχειριστήριο.

Ως λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιείται, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μια παραλλαγή του Android, ενώ ως browser για τις περιπλανήσεις στο Web μέσω του set-top box ο Chrome. Οι πρώτες συσκευές αναμένεται να σκάσουν μύτη το καλοκαίρι του 2010. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Google TV φαίνεται να βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: