Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η Google εξαγοράζει τους πάντες…


Η Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μια ακόμη εξαγορά, του Picnik.com, ενός διαδικτυακού τόπου που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν φωτογραφίες. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, «μέχρι πρόσφατα έπρεπε να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου χρησιμοποιώντας κάποιο λογισμικό στο δικό σου υπολογιστή. Τώρα, εξαγοράσαμε την Picnik, ένα από τα πρώτα sites που μετέφεραν την επεξεργασία φωτογραφιών στο υπολογιστικό νέφος (cloud)”.

Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το οικονομικό μέρος της συμφωνίας εξαγοράς. Η Google πάντως δήλωσε ότι θα φροντίσει για την πλήρη ενσωμάτωση της Picnik.

Το Picnik.com επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν φωτογραφίες από άλλες υπηρεσίες και κοινωνικά δίκτυα όπως τα Picassa, Flickr και Facebook. Απασχολεί 20 άτομα και δέχεται εκατομμύρια «επισκέψεις» κάθε μήνα.

Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Aardvark από τη Google, μιας υπηρεσίας «κοινωνικής αναζήτησης», όπου οι χρήστες απαντάνε στις ερωτήσεις των άλλων χρηστών. Όπως δήλωσε τον Ιανουάριο ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιτ, η εταιρία σκοπεύει να κάνει περίπου μια εξαγορά τα μήνα μέσα στο 2010 – και έχει τηρήσει το λόγο του μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: