Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Google: "Πεθαίνουν τα Desktop PCs "


Ο John Herlihy, αντιπρόεδρος της Google στο τμήμα online στρατηγικών, πιστεύει ότι μέσα σε τρία χρόνια τα Desktop PCs θα είναι εντελώς περιττά. Σύμφωνα με τον Herlihy, ήδη στην Ιαπωνία οι περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο Internet χρησιμοποιώντας τα smartphones παρά τα κλασικά PCs.

O Herlihy προβλέπει ότι στο μέλλον θα αποκτούμε πρόσβαση στο Internet μόνο από φορητές συσκευές. Κάτι που εξηγεί και τη δήλωση του οικονομικού διευθυντή της Google, του Eric Schmidt, σύμφωνα με την οποία κάθε εφαρμογή και υπηρεσία της εταιρείας του πρέπει να βελτιστοποιηθεί για χρήση σε φορητές συσκευές.

Εμείς, πάντως, δεν είμαστε τόσο σίγουροι για τα όσα ισχυρίζεται ο Herlihy. Oι gamers χρειάζονται την υπολογιστική ισχύ ενός desktop PC, ενώ από την άλλη τα πολύ δυνατά laptops εξακολουθούν να είναι πανάκριβα. Αλλά και στο εταιρικό περιβάλλον τα Desktop PCs έχουν ένα σημαντικό ρόλο κάτι που δεν βλέπουμε να αλλάζει στο κοντινό μέλλον. Συν του ότι βολεύει, σε αρκετές περιπτώσεις, περισσότερο το κλασικό μεγάλο πληκτρολόγιο ενός desktop PC παρά το μικρό και άβολο keyboard ενός κλασικού smartphone.

Το μέλλον θα μας δείξει κατά πόσο ο Herlihy έχει δίκιο ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: