Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

F1 : Στο GP Αυστραλίας νικητής ο J.Button

Ο Τζένσον Μπάτον ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γκραν πρι της Μελβούρνης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ κι έκανε ποδαρικό στις νίκες για φέτος. Δεύτερος ο εξαιρετικός Κούμπιτσα, ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε ο Φελίπε Μάσα.


Φαίνεται πως η ατυχία δεν αφήνει ήσυχο τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο οδηγός της Red Bull παρότι ξεκίνησε από την πρώτη θέση, εγκατέλειψε στον 26ο γύρο λόγω προβλήματος στα φρένα.


Τη «σκυτάλη» πήρε ο Jenson Button, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά μέχρι το τέλος και να πάρει τη πρώτη του νίκη. Τα προβλήματα με τις συγκρούσεις και τις εγκαταλείψεις είχαν φανεί από την αρχή.


Στην πρώτη στροφή ο Αλόνσο είχε επαφή με τον Ρόσμπεργκ, ενώ τέσσερις γύρους αργότερα ακολούθησε ακόμη μια σύγκρουση με τους Μπουεμί, Χούλκενμπεργκ και Κομπαγιάσι να συμμετέχουν. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.


Από την πλευρά του ο Λιούις Χάμιλτον ήθελε να αποδείξει κάποια πράγματα και παρότι ξεκίνησε από την 11η θέση. Ο Βρετανός πίεσε πολύ και ανέβηκε αρκετές θέσεις, τερματίζοντας τελικά έκτος. Εντυπωσιακός ήταν και ο Κούμπιτσα ο οποίος ακολούθησε τον Μπάτον και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Μάσα.


Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Φεράρι έδωσε την δική του μάχη με τον ομόσταυλό του Φερνάντο Αλόνσο, με την Σκουντερία να τερματίζει στην τρίτη και τέταρτη θέση.


Τέλος, όσον αφορά τον Μίκαελ Σουμάχερ δεν τα πήγε καλά τερματίζοντας στην δέκατη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: