Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ηackers επιτέθηκαν σε 400 εκατομμύρια χρήστες του Facebook

Μια γιγάντια επίθεση από hackers υπέστη το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Η επίθεση έγινε μέσω emails με επικίνδυνα attachments σε χρήστες του Facebook από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Αυτό ανακοινώθηκε από την McAfee, μια εταιρεία γνωστή για τα προϊόντα ασφάλειας που κατασκευάζει. Tα mails ζητούσαν από τα μέλη του Facebook να ξαναβάλουν το password που χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στην υπηρεσία. Το subject των emails ανάφερε τα εξής: "Facebook password reset confirmation customer support".

Επιπλέον οι χρήστες καλούνταν να κάνουν κλικ στο attachment του email για να εισάγουν τα νέα στοιχεία. Κατά το άνοιγμα του αρχείου λάμβανε χώρα η εγκατάσταση επιβλαβών προγραμμάτων τα οποία επιχειρούσαν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της McAfee οι hackers πρέπει να έχουν "μολύνει" με αυτή τους την επίθεση εκατομμύρια υπολογιστές. "Με το Facebook ως δόλωμα μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με 400 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι καλούνται να κάνουν κλικ στα attachments. Ακόμα και αν τσίμπησε μόλις το 10%, έχουμε 40 εκατομμύρια υπολογιστές μολυσμένους" δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Dave Marcus, διευθύνων της McAfee.

Δεν υπάρχουν σχόλια: