Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Νέα, πιο ασφαλής, έκδοση του Chrome

Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο, διορθωτικό, update του Chrome που τον αναβαθμίσει στην έκδοση 4.1.249.1036. Μέσω αυτής της έκδοσης αντιμετωπίζονται εννιά συνολικά τρωτά σημεία του browser, πέντε εκ των οποίων έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμα από την ομάδα ανάπτυξης. Η εγκατάσταση της νέας έκδοσης γίνεται είτε μέσω της λειτουργίας αυτόματου update του browser είτε κατεβάζοντας την χειροκίνητα.

Εκτός από το κλείσιμο των κενών ασφαλείας η νέα έκδοση του Chrome φέρνει μαζί της δύο λειτουργίες οι οποίες ήταν γνωστές από τις beta εκδόσεις. Όπως είναι η λειτουργία μετάφρασης ξενόγλωσσων ιστοσελίδων με τη βοήθεια του translation toolbar. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν ποια περιεχόμενα (Cookies, Bilder, JavaSciprt, Plug-ins, Pop-ups) επιτρέπεται να φορτώσει ένα site.

To πειραματικό XSS-Filter "XSS Auditor", το οποίο όπως τo add-on NoSciprt του Firefox σας προστατεύει από τύπου Cross-site-scripting επιθέσεις, έχει απενεργοποιηθεί σε αυτή την έκδοση από την ομάδα ανάπτυξης εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούσε στις επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: