Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Microsoft ανακοίνωσε το Windows 7 Service Pack 1

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες επίσημα το πρώτο Service Pack για τα Windows 7 και τα Windows Server 2008 R2. Λεπτομερέστερα στοιχεία γι' αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν από την Microsoft μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως ξεκαθάρισε η Microsoft, το Service Pack 1 για τα Windows 7 θα φέρει "μικρές" αλλαγές, ενώ θα περιέχει, φυσικά, όλα τα patches των Windows που θα έχουν κυκλοφορήσει έως τότε. Επιπλέον θα ενσωματώνει ένα "φρεσκαρισμένο" Remote Desktop Client, ο οποίος θα υποστηρίζει νέες λειτουργίες.

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για τη διάρκεια της beta φάσης ή για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Windows 7 Service Pack 1. Πάντως ως είθισται το τελευταίο θα διατίθεται όταν ολοκληρωθεί, είτε μέσω της λειτουργίας Windows Update είτε, βεβαίως, μέσω του Microsoft Download Center.

'Όσον αφορά στα Windows Server 2008 R2, το πρώτο Service Pack θα φέρνει μαζί του τη λειτουργία virtualization RemoteFX. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να απεικονιστούν "βαριά" γραφικά σε clients που δεν θα μπορούσαν, υπό κανονικές συνθήκες, να τα "σηκώσουν". Επιπλέον θα υποστηρίζεται μια δυναμική κατανομή των πόρων της μνήμης σε διαφορετικά Virtual Machines.

Δεν υπάρχουν σχόλια: