Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Patch Day: δύο νέα updates από την Microsoft


Όπως γίνεται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα η Microsoft κυκλοφόρησε χθες, στο πλαίσιο του καθιερωμένου της Patch Day, δύο updates που κλείνουν κενά ασφαλείας στα Windows και στο Office.

Για να τα εγκαταστήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Update site. Εναλλακτικά μπορείτε να τα εγκαταστήσετε μέσω του Microsoft Download Center είτε μέσω των links που σας παραθέτουμε παρακάτω.

MS10-016: κενά ασφαλείας στο Windows Movie Maker

Αυτό το patch αντιμετωπίζει ένα κενό ασφαλείας στο Windows Movie Maker και στο Microsoft Producer 2003. Το Windows Live Movie Maker, το οποίο είναι διαθέσιμο για τα Windows Vista και τα Windows 7, δεν επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα. Το οποίο επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκτέλεση κώδικα, με την προϋπόθεση ότι ανοίξει κανείς ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο του Movie Maker ή του Microsoft Producer. H Microsoft έχει διαβαθμίσει αυτό το πρόβλημα ως "υψηλής σημασίας".

MS09-017: κενά ασφαλείας στο Microsoft Office Excel
Με αυτό το update η Microsoft αντιμετωπίζει επτά κενά ασφαλείας στο Microsoft Office Excel. Τα οποία μπορούν να επιτρέψουν την εκτέλεση κώδικα εξ αποστάσεως με τον κίνδυνο κάποιος επιτιθέμενος να αποκτήσει τα ίδια δικαιώματα χρήστη με αυτόν που χειρίζεται τον υπολογιστή. Και αυτό το πρόβλημα έχει διαβαθμιστεί ως υψηλής σημασίας από την Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: