Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Assen: O Lorenzo κυρίαρχος του παιχνιδιού

Ο Jorge Lorenzo επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έλεγαν από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς: «Θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Rossi». Απόντος του «γιατρού» λοιπόν, ο Lorenzo «παίζει μπάλα» μόνος του και γι’ αυτό μόλις κέρδισε τον 4ο αγώνα φέτος (από τους 6), πήρε μια μπάλα ποδοσφαίρου την οποία του υπέγραψαν όλα τα μέλη της ομάδας του, ώστε να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει στη συνεργασία μεταξύ όλων στο μισό γκαράζ της Yamaha. To άλλο μισό ήταν και πάλι άδειο, αφού οι μηχανικοί του Valentino δεν εμφανίστηκαν ούτε στην Ολλανδική πίστα.

Στον Αγώνα ο Ισπανός με την Μ1 ξεκίνησε πρώτος και απλά έμεινε σε αυτήν τη θέση, παρά το ότι οι Pedrosa – Stoner τον πλησίασαν αρκετά, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να τον απειλήσουν πραγματικά. Η επιλογή να χρησιμοποιήσει το σκληρό ελαστικό πίσω, απέδωσε όταν η Μ1 ελάφρωσε από το φορτίο του καυσίμου και τότε με μια σειρά γρήγορων γύρων έκανε μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του που είχαν και οι δύο μαλακότερο ελαστικό πίσω. Με τη νίκη αυτή αύξησε τη διαφορά του στους 47 βαθμούς από τον Pedrosa που ξαναπέρασε 2ος. «Παραλίγο να πέσω στο τελευταίο εσάκι της πίστας, από ένα λάθος μου, έτσι χάρηκα που τερμάτισα και επειδή πήρα τη νίκη και στις τρεις κατηγορίες σε αυτήν την πίστα, γιόρτασα αυτό το «hat-trick» με την μπάλα που υπόγραψαν όλοι της ομάδας», είπε ο Ισπανός.

Ο δεύτερος Ισπανός του Πρωταθλήματος, ο Dani Pedrosa έφερε την Honda του HRC στη 2η θέση, με έναν αναπάντεχα καλό αγώνα, σε σχέση με την 7η θέση που είχε στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Όμως η καλή μέρα, από το πρωί φάνηκε, όταν στο ζέσταμα με κάποιες αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί του, η RC212V δούλεψε σωστά και το ίδιο έγινε και στον αγώνα. Ο Pedrosa πέρασε στον 3ο γύρο τον Spies που ήταν μέχρι τότε 2ος και αμέσως εκμεταλλευόμενος τα μαλακότερα ελαστικά του, «έπιασε» τον Lorenzo, τραβώντας μαζί του και τον Stoner. Αργότερα ο μετέπειτα νικητής απομακρύνθηκε και η μάχη περιορίστηκε για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου.

Ο Pedrosa κατάφερε να κρατήσει έναν σταθερά γρήγορο ρυθμό, τη στιγμή που ο Stoner έμεινε λίγο πίσω, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το χέρι του – το γνωστό σύνδρομο arm pump! Ο Αυστραλός είχε το ίδιο πρόβλημα και στους τελευταίους γύρους του Silverstone, αλλά δεν είχε πει τίποτε. Τώρα αναγκάστηκε να το παραδεχτεί και πρέπει να «ζήσει» με αυτό και την επόμενη εβδομάδα, στον 3ο συνεχόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, στην Καταλούνια.

Έτσι έληξε πρόωρα και η μάχη για τη 2η και 3η θέση, ενώ πίσω τους το ενδιαφέρον τράβηξε η μονομαχία Spies – Dovizioso – De Puniet. Ο Αμερικανός κατάφερε να πάρει τελικά την 4η θέση, με σωστή διαχείριση των φθαρμένων ελαστικών στο τέλος του αγώνα – κάτι για το όποίο φημίζεται και από τα WSBK. Ο Dovi κατάφερε να αποκτούσει την τελική επίθεση του De Puniet στην τελευταία στροφή του Αγώνα και πήρε μια πολύτιμη για τη βαθμολογία 5η θέση.

Πίσω από τον 6ο Γάλλο, ο Nicky Hayden έκανε έναν μοναχικό αγώνα, αφού δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του σε μια πίστα στην οποία στο παρελθόν έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Επίσης μοναχικό αγώνα έκανε ο άλλος Αμερικανός, ο Colin Edwards στην 8η θέση, με προβλήματα από τις νέες ρυθμίσεις του μπροστινού στην Μ1 της Tech 3.

Πίσω του όμως έγινε μια ακόμη ωραία μάχη με τον Marco Simoncelli να κερδίζει πάνω στο νήμα τον Aleix Espargaro. Capirossi & Bautista για άλλη μια φορά δεν κατάφεραν κάτι καλό για την Suzuki, μένοντας στις θέσεις 13 & 14 αντίστοιχα.

Χωρίς καθόλου ανάσα όλοι μεταφέρονται στην Βαρκελώνη, όπου την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι Ελεύθερες Δοκιμές και το Σάββατο οι Κατατακτήριες, που επιτέλους θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΣΚΑΙ!


www.motograndprix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: