Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Νέα κόλπα από την μαφία των ταξί"

"Είναι λίγο μετά τις 11 το βράδυ.Η πτήση σας έχει μόλις αφιχθεί στο Ελ. Βενιζέλος, έχετε παραλάβει τις αποσκευές σας και επιβιβάζεστε σε ταξί του αεροδοδρομίου. Υποδεικνύετε στον οδηγό ότι θέλετε να πάτε, λ.χ. στον Νέο Κόσμο, από την Περιφερειακή Υμηττού. Ως εδώ, όλα καλά...
Λίγο πριν βγει, όμως το ταξί στην Αττική οδό, διαπιστώνετε ότι ο οδηγός κόβει ταχύτητα και αναβοσβήνει τα φώτα του σε άλλους οδηγούς ταξί που είναι σταθμευμένοι στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Να είστε σίγουροι ότι σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα θα ακούσετε στο Σι Μπι "κάποιον" να μπαίνει στη συχνότητα και να ακολουθεί ο εξής διάλογος με τον δικό σας οδηγό:

-Έλα φίλε, που πηγαίνετε;
-Νέο Κόσμο. Από περιφερειακή Υμηττού...
-Α, μην πάτε από έκεί. Η περιφερειακή Υμηττού θα είναι κλειστή όλη τη νύχτα γιατί κάνει κάτι μετρήσεις το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Να πάτε από το ποτάμι!!!

Τώρα, αν δεν υποψιαστείτε τίποτα, το πιθανότερο είναι ότι θα πέσετε στην παγίδα που σας έστησαν, θα κάνετε τον γύρο της Αττικής μέχρι να φτάσετε στο σπίτι σας, η ώρα θα είναι πλέον περασμένα μεσάνυχτα και θα πληρώσετε τα μαλλιά της κεφαλής σας.

Εάν δεν "τσιμπήσετε", το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε από το κινητό σας την τροχαία αεροδρομίου. Μπορείτε επίσης, να επιμείνετε να σας πάει από την υποτιθέμενη "κλειστή" διαδρομή, υπ΄ ευθύνη σας. Όταν με το καλό φτάσετε, ζητήστε του απόδειξη, τα στοιχεία του, τον αριθμό του ταξί και φυσικά την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται. Φυσικά θα σας ρωτήσει γιατί του ζητάτε τόσα στοιχεία. Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να μην του δώστε εξηγήσεις ή να του πείτε ότι θέλετε τα στοιχεία του για να ειδοποιήσετε την αστυνομία. Όπως έκανα εγώ τις προάλλες..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: