Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αλόνσο: Υπήρξε παραποίηση αγώνα

Πυρ και μανία με τους αγωνοδίκες του GP Ευρώπης ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, λέγοντας πως με τις αποφάσεις τους παραποίησαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ισπανός πιστεύει ότι οι αγωνοδίκες καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να τιμωρήσουν τον Λιούις Χάμιλτον για αντικανονικό προσπέρασμα στο αυτοκίνητο ασφαλείας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον βρετανό να κρατηθεί στην 2η θέση.

Την ίδια ώρα ο Αλόνσο που σεβάστηκε τον κανονισμό, τερμάτισε μόλις 9ος.

"Είναι κρίμα, όχι μόνο για μας που αγωνιζόμαστε, αλλά για όλους τους οπαδούς που ήρθαν εδώ για να παρακολουθήσουν έναν παραποιημένο αγώνα", τόνισε ο πιλότος της Ferrari.

"Εμείς κάναμε καλή εκκίνηση, αλλά μετά βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που δεν ήταν καλό για μας. Αλλά ο Χάμιλτον πέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είχα ξαναδει κάτι τέτοιο, να περνάει κάποιος το ιατρικό όχημα με κίτρινες σημαίες. Απείχαμε ένα μέτρο μεταξύ μας, και εκείνος τερμάτισε 2ος και εγώ 9ος.

"Κανονικά η κούρσα ήταν για να τερματίσω εγώ 2ος. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας εγώ θα τερμάτισα εκεί που τερμάτισα, δηλαδή 9ος, και ο Χάμιλτον 8ος. Αλλά εδώ, όταν κάνεις το σωστό και σέβεσαι τους κανονισμούς, τερματίζεις 9ος, ενώ αυτός που δεν σέβεται τους κανονισμούς τερματίζει 2ος".

Στη συνέχεια ο Αλόνσο καταφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο κατά των αγωνοδικών, επειδή άργησαν πολύ να δώσουν στον Χάμιλτον την ποινή διέλευσης από τα pits.

"Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο να το δουν", τόνισε. "Πρέπει να τους πήρε πολλούς γύρους για να δουν σε ριπλέι πώς (ο Χάμιλτον) πέρασε το ιατρικό όχημα. Αλλά έτσι έχει το πράγμα. Δυστυχώς όλα είναι εναντίον μας και φαίνεται ότι για άλλους επιτρέπονται τα πάντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: